Tepekent Sulama Kooperatifi Başkanı Hasan Yaşkır, bin yıllık geçmişe sahip yerli ata tohumu kavunu, modern tarımın çok dışında bir yöntemle, tamamen susuz şekilde yetiştirmeyi başardı.

"Tek yağmurla yetişti” diyerek verimi değerlendiren Başkan Yaşkır, susuz kavun üretimini 2 yıldır denediklerini ve bu yıl elde ettikleri sonucun beklentilerin çok üzerinde olduğunu ifade etti. Tarlada sulama yapılmadan, yalnızca doğa şartlarıyla yetiştirilen kavunların tadı, aroması ve dayanıklılığı dikkat çekti.

Susuz Tarımda Yeni Umut: Ata Tohumu Kavun
Tamamen yerli ve bin yıllık ata tohumundan elde edilen kavunların, özellikle kuraklık tehdidinin arttığı günümüzde susuz tarım için örnek model olabileceğine vurgu yapan Hasan Yaşkır, bu yöntemin çiftçiye hem maliyet avantajı sunduğunu hem de doğal üretimi teşvik ettiğini söyledi.
Yöre halkı tarafından da ilgi gören susuz kavunlar, geleneksel tarım yöntemleriyle doğal koşullarda yetiştirilerek, yerli tohumun ne denli değerli olduğunu bir kez daha ortaya koydu.
Yaşkır, ilerleyen yıllarda bu üretim modelini geniş alanlara yaymayı planladıklarını belirtirken, "Bu sadece bir kavun değil, gelecek nesillerin gıda güvenliği için atılmış bir adım” ifadelerini kullandı.
ÖZEL HABER: FATMA ÇATLI