Reklam

Bugün Konya’da şemsiye zorunlu! Yağışlı hava geri dönüyor, saat verildi

 Bugün Konya’da şemsiye zorunlu!  Yağışlı hava geri dönüyor, saat verildi

Ekl. Tarihi:

Konya Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), Meteoroloji verilerine dayanarak il genelinde etkili olması beklenen gök gürültülü sağanak yağışlara karşı vatandaşları uyardı.

AKOM'dan yapılan açıklamaya göre, bugün öğleden sonra Konya merkez ve ilçelerinde yer yer kuvvetli sağanak yağışlar bekleniyor. Özellikle bazı bölgelerde yerel olarak etkili olması öngörülen yağışların ani su baskınlarına ve ulaşımda aksamalara yol açabileceği bildirildi.

<blockquote class="twitter-tweet" data-media-max-width="560"><p lang="tr" dir="ltr"> METEOROLOJİK BİLGİLENDİRME | GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI<br><br> Meteorolojik verilere göre bugün öğleden sonra, ilimiz genelinde gök gürültülü sağanak yağışların etkili olması, bazı bölgelerde ise yerel kuvvetli yağışların görülmesi beklenmektedir.<br><br>Vatandaşlarımızın… <a target="_blank" rel="nofollow" href="https://t.co/hFNGPcBaIX">pic.twitter.com/hFNGPcBaIX</a></p>&mdash; Konya AKOM (@KonyaAkom) <a target="_blank" rel="nofollow" href="https://twitter.com/KonyaAkom/status/1945401490983518426?ref_src=twsrc%5Etfw">July 16, 2025</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Yetkililer, vatandaşların ani yağışlar ve olası olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olmaları gerektiğini vurguladı. Yağış anında oluşabilecek yıldırım, dolu, ani sel ve su taşkınlarına karşı dikkatli olunması, açık alanlarda uzun süre kalınmaması, sürücülerin ise görüş mesafesine dikkat ederek trafikte temkinli hareket etmeleri istendi.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”