Reklam

Ehliyetini yenilemeyene 20 Bin TL ceza kapıda! Süre daralıyor

 Ehliyetini yenilemeyene 20 Bin TL ceza kapıda! Süre daralıyor

Ekl. Tarihi:

- Güncel. Tarihi:

2016 yılından önce alınmış eski tip sürücü belgeleri için tanınan süre hızla doluyor.

 1 Ağustos 2025 tarihi itibarıyla bu ehliyetler resmen geçersiz sayılacak. Ehliyetini yenilemeyen sürücüler için hem trafikten men hem de 12 bin 978 TL'ye kadar idari para cezası gündemde. Yetkililer, vatandaşları son güne bırakmamaları konusunda uyarıyor.

Süre Uzatılmadı, 31 Temmuz Son Gün

İçişleri Bakanlığı tarafından daha önce bir kez ertelenen eski ehliyetlerin geçerlilik süresi için bu kez herhangi bir süre uzatımı planlanmıyor. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, ehliyet yenileme işlemleri için 31 Temmuz 2025'e kadar vatandaşlara süre tanındığını duyurdu. Bu tarihten sonra eski tip ehliyetle trafiğe çıkanlar hem ceza hem de araç kullanma yasağıyla karşılaşacak.

Para Cezası ve Yeni Ücret Cep Yakıyor

Geçerli olmayan ehliyetle araç kullananlara Karayolları Trafik Kanunu'nun 39/3 maddesi kapsamında işlem yapılacak. Bu kapsamda uygulanacak idari para cezası 12 bin 978 TL'ye kadar çıkabiliyor.

Buna ek olarak, 31 Temmuz sonrasında ehliyet yenileme ücretleri de artacak. Yetkililer, B sınıfı ehliyet için yenileme bedelinin 7 bin 438 TL'ye kadar çıkacağını belirtiyor. 

Yani eski ehliyetle yakalanan bir sürücünün ödeyeceği toplam tutar ise ceza ve yenileme birlikte hesaplandığında tam olarak 20 bin 416 TL'yi buluyor.

 

Ehliyet Yenileme Randevusu Nasıl Alınır?

Vatandaşlar ehliyetlerini yenilemek için randevularını: nvi.gov.tr adresinden ALO 199 çağrı merkezi üzerinden ya da mobil uygulamalar aracılığıyla alabiliyor. İşlemler için biyometrik fotoğraf, sağlık raporu ve eski ehliyet gerekiyor.

 

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”