Reklam

Konya’da 15 günde 148 aranan şahıs ve 123 araç yakalandı

 Konya’da 15 günde 148 aranan şahıs ve 123 araç yakalandı

Ekl. Tarihi:

Konya İl Jandarma Komutanlığı, 1-15 Haziran 2025 tarihleri arasında gerçekleştirdiği denetim ve operasyonlarla suçlulara geçit vermedi.

 Yapılan çalışmalar kapsamında 377.154 şahıs ve 2.192.923 araç sorgulandı, çeşitli suçlardan aranan 148 şahıs ve 123 araç yakalanarak adli mercilere teslim edildi.

10 Ağır Suçludan 10'u Yakalandı

Jandarma ekiplerinin özverili çalışmaları sayesinde, özellikle ağır cezalık suçlardan aranan birçok hükümlü yakalanarak cezaevine gönderildi. Operasyonlar şu şekilde gerçekleşti:

2 Haziran'da Beyşehir ve Selçuklu ilçelerinde, uyuşturucu ticareti suçundan hakkında 8 yıl 4 ay hapis cezası bulunan 2 kişi yakalandı.

4 Haziran'da Altınekin'de hırsızlık suçundan 11 yıl 6 ay, Selçuklu'da banka dolandırıcılığı suçundan 5 yıl 8 ay ceza alan 2 şahıs adalete teslim edildi.

12 Haziran'da Selçuklu'da silahla tehdit ve uyuşturucu ticareti suçlarından toplam 16 yıl 4 ay hapis cezası bulunan 2 şahıs cezaevine gönderildi.

13 Haziran'da:

Çumra'da, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma ve nitelikli cinsel saldırı suçlarından 20 yıl 10 ay,

Ereğli'de nitelikli cinsel saldırıdan 15 yıl,

Yine Ereğli'de kasten öldürme suçundan 10 yıl,

Karatay'da uyuşturucu ticareti suçundan 11 yıl 4 ay 5 gün ceza alan şahıslar yakalanarak ilgili cezaevlerine teslim edildi.

148 Şahıs, 123 Araç

Gerçekleştirilen kontroller sonucunda:

0-5 yıl arası hapis cezası ile aranan 71 kişi,

5-10 yıl arası cezası bulunan 7 kişi,

10-20 yıl arası cezası bulunan 3 kişi,

20 yıl ve üzeri hapis cezası bulunan 1 kişi,

olmak üzere toplamda 82 hükümlü şahıs yakalandı. Ayrıca ifadeye yönelik arandığı belirlenen 66 şahıs da gözaltına alındı.

Operasyonlar kapsamında ayrıca suçla bağlantılı 123 araç tespit edilerek gerekli işlemler uygulandı.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”