Konya’da binlerce öğrenciye trafik eğitimi! Hedef 2 bin 537 çocuk

 Konya’da binlerce öğrenciye trafik eğitimi! Hedef 2 bin 537 çocuk

Ekl. Tarihi:

Selçuklu Belediyesi Selçuklu Sanat, Eğitim, Teknoloji ve Atölye Programları (SETAP) bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Selçuklu Trafik Eğitim Parkı yeni eğitim öğretim yılında da eğitimlerine devam ediyor.

Selçuklu Belediyesi, çocukların okul dışı öğrenme ortamlarında bilgi ve becerilerini geliştirmeye yönelik projeleriyle eğitime katkı sunmaya devam ediyor. Bu kapsamda, Selçuklu Sanat, Eğitim, Teknoloji ve Atölye Programları (SETAP) bünyesinde faaliyet gösteren Selçuklu Trafik Eğitim Parkı'nda yeni eğitim öğretim yılında da öğrencilere yönelik trafik eğitimleri gerçekleştiriliyor. Teorik bilgilerin uygulamalı eğitimlerle desteklendiği programlarda öğrenciler, trafik kurallarını eğlenerek öğrenme fırsatı buluyor.

İlkokul 4. sınıf öğrencilerinin trafik güvenliği konusunda farkındalık kazanmaları amacıyla gerçekleştirilen eğitimler "Trafik Değerleri ve Kurallar” teması çerçevesinde yürütülüyor. Konya İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü Eğitim Büro Amirliği'nde görevli polisler tarafından verilen eğitimlerde öğrenciler, temel trafik kuralları ve trafikte güvenli davranış biçimleri hakkında bilgilendiriliyor.

Başkan Pekyatırmacı, "Amacımız trafikte bilinçli nesiller yetiştirmek”

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, çocuklara küçük yaşta trafik bilinci kazandırmanın güvenli bir toplumun oluşması açısından büyük önem taşıdığını belirterek, "Trafik kurallarına uyma alışkanlığının çocuk yaşlarda kazanılması, gelecekte daha güvenli bir trafik ortamının oluşmasına önemli katkı sağlayacaktır. Bizlerde Selçuklu Belediyesi, Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Konya Emniyet Müdürlüğü iş birliğinde çocuklarda trafik bilincini geliştirmek ve farkındalık oluşturmak için binlerce öğrenciye teorik ve pratik eğitim veren Trafik Eğitim Parkı'nda yıl boyunca eğitimleri sürdürüyoruz. İlkokul 4. sınıf öğrencilerimize yönelik düzenlenen eğitimler, haftanın üç günü pazartesi, salı ve çarşamba günleri öğleye kadar ilçe genelindeki farklı okullardan gelen öğrencilerimizin katılımıyla devam ediyor. Birinci eğitim öğretim döneminin sonuna kadar toplam 2 bin 537 öğrencimizin bu eğitimlerden faydalanmasını hedefliyoruz. Selçuklu Trafik Eğitim Parkımızda 2018 yılından 2026 yılı Haziran ayına kadar toplam 33 bin 421 öğrencimiz yararlandı. İkinci dönemde de mart ayı itibarıyla sürdüreceğimiz eğitimlerle daha fazla çocuğumuza ulaşmayı amaçlıyoruz. Bu eğitimler ile amacımız trafik kurallarını bilen, bu kurallara uyan ve hem kendi güvenliğini hem de diğer insanların güvenliğini gözeten bilinçli nesiller yetişmesine katkı sunmaktır.” dedi.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”