Üniversite eğitimi gören gençlerin eğitim, barınma, ulaşım ve günlük yaşam giderleri artarken, burs destekleri öğrenciler ve aileleri için önemli bir katkı sağlıyor. Konya'da faaliyet gösteren Akkise Yardımlaşma Derneği de uzun yıllardır sürdürdüğü burs programıyla hemşehrisi olan gençlerin eğitim hayatına destek oluyor.
Akkiseli öğrencilere 18 bin TL burs desteği
Akkise Yardımlaşma Derneği, 2026 yılında üniversite öğrencilerine 18 bin TL burs desteği sağlayacak. Yalnızca Akkiseli öğrencilerin yararlanabildiği destek, gençlerin eğitim sürecindeki maddi yükünü hafifletecek.
"26 yıldır kesintisiz burs veriyoruz”
Akkise Yardımlaşma Derneği Başkanı Nedim Selek, derneğin burs faaliyetlerinin 26 yıldır aralıksız devam ettiğini belirtti. Yıllar boyunca burs desteği alan öğrencilerin meslek sahibi olarak topluma kazandırıldığını vurgulayan Selek, bu kişilerin bugün doktor, avukat, esnaf, sanayici ve birçok meslek sahibi olarak hayatlarını sürdürdüğünü kaydetti.
Başkan Selek, burs desteğiyle eğitimlerini tamamlayan birçok kişinin bugün başka öğrencilere de burs vererek katkı sunduğu ifade etti.
Bursun yanı sıra sosyal yardımlar da sürüyor
Akkise Yardımlaşma Derneği, üniversite öğrencilerine yönelik burs desteğinin yanı sıra ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik sosyal yardımlarını da sürdürüyor. Akkiseli hemşehrilerin ve dernek yönetiminin katkılarıyla yürütülen çalışmalar kapsamında, Akkise Aşevi'nde her gün yemek ikramı yapılırken ihtiyaç sahiplerine kömür, gıda ve kıyafet yardımları da ulaştırılıyor.
Eğitim desteğinden temel ihtiyaçların karşılanmasına kadar farklı alanlarda faaliyet gösteren dernek, Akkiseliler arasındaki yardımlaşma ve dayanışmayı güçlendirerek ihtiyaç sahibi vatandaşlara katkı sunuyor.