Konya’da mahalle sakinleri dertli: Otopark boş, sokaklar tıklım tıklım
Ekl. Tarihi:
Konya'nın Meram ilçesinde bulunan Meram Eğitim Fakültesi ve İlahiyat Fakültesi, hafta sonları düzenlenen sınavlarla çok sayıda vatandaşı ağırlıyor.
Ancak fakülte binalarının altında yer alan ve yaklaşık 2.000 araca hizmet verebilecek kapasitedeki otopark alanının sınav günlerinde kullanılmaması, çevre mahallelerde trafik yoğunluğuna ve parklanma sorunlarına yol açıyor.
Sınava gelen araçların, okul otoparkına alınmaması nedeniyle fakülte çevresindeki sokaklara yönlendirilmesi, özellikle hafta sonları mahalle sakinlerinin günlük yaşamını olumsuz etkiliyor. Yerleşim alanlarında oluşan yoğunluk hem trafik akışını bozuyor hem de vatandaşların park alanı bulmasını zorlaştırıyor.
Mahalle halkı, mevcut otopark alanının sınav günlerinde kullanıma açılmasını talep ederken, bu durumun hem gelen ziyaretçilere hem de bölge halkına kolaylık sağlayacağını ifade ediyor. Yetkililerden, hem sınav organizasyonlarının hem de çevre düzeninin daha uyumlu hale getirilmesi adına çözüm bekleniyor.
Önemli Not:
Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.
Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı,
küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı,
kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir
yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar.
Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”