Konya’dan Türkiye’ye tatlı haber! Şeker üretimi 3 milyon tona dayandı

 Konya’dan Türkiye’ye tatlı haber! Şeker üretimi 3 milyon tona dayandı

Ekl. Tarihi:

- Güncel. Tarihi:

Pancar Ekicileri Kooperatifleri Birliği (PANKOBİRLİK) Genel Başkanı Ramazan Erkoyuncu, 2025’te üretilen pancardan elde edilecek şeker miktarının 2 milyon 900 bin tonu bulacağını bildirdi.

Aynı zamanda Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı da olan Erkoyuncu,  2025'in pancar üreticisi için iyi bir yıl olduğunu, yaşanan don olaylarına rağmen üretimde azalma yaşanmadığını söyledi.

Pancar içindeki şeker oranının da bu yıl kendilerini memnun ettiğini vurgulayan Erkoyuncu, "Şeker pancarında polar, içindeki şeker oranı demektir. Standardı 16'dır yani pancarın içinde bulunan şeker yüzde 16'dır ama bu yıl 18'leri gördük. Polardan da çiftçinin ekstra bir geliri oldu." dedi.

Geçen yılın pancar ve şeker üretim rakamlarını değerlendiren Erkoyuncu, "Türkiye genelinde 2,5 milyon tonluk bir şeker beklentisi vardı ama bu yıl 2 milyon 900 bin ton şeker üretilecek. Kampanya da bitmek üzere ama tahminler o yönde. Umulandan çok fazla. Bu çiftçi, ülke ve tüketici için iyi." diye konuştu.

- "Üretim bu yıl pik yaptı"

Üretimin 3 yıldır çok iyi olduğunu ama bu yıl pik yaptığını anlatan Erkoyuncu, "Bu yıl Türkiye'de pancar üretimi yaklaşık 20 milyon 300 bin ton. İşte onun karşılığında da 2 milyon 900 bin ton şeker aldık." ifadesini kullandı.

Erkoyuncu, Mayıs 2025 itibarıyla şekerin Dahilde İşleme Rejimi (DİR) kapsamında ithalatına izin verilmemesine karar verildiğini belirterek, "Şekeri ithal etmek hakikaten ülke ekonomisi ya da şeker sektörü adına olumsuzluk yaratıyordu. Çok şükür öyle bir karar çıktı." dedi.

 

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”