Necmettin Erbakan Üniversitesi personel alıyor: Sınav yok, mülakat yok!

 Necmettin Erbakan Üniversitesi personel alıyor: Sınav yok, mülakat yok!

Ekl. Tarihi:

- Güncel. Tarihi:

Necmettin Erbakan Üniversitesi, Konya merkez ve ilçelerdeki birimlerinde görevlendirilmek üzere sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurdu.

 Alımların, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4/B maddesi kapsamında ve 2024 KPSS (B) grubu puan sıralaması esas alınarak gerçekleştirileceği bildirildi.

Üniversite Rektörlüğü tarafından yayımlanan ilana göre, adaylar yazılı veya sözlü sınava tabi tutulmadan, KPSS puan üstünlüğüne göre değerlendirilecek. En yüksek puandan başlanarak ilan edilen kadro sayısı kadar asıl, kadronun üç katı kadar da yedek aday belirlenecek.

 

 

Başvuru Şartları Açıklandı

Başvuruda bulunacak adayların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması, kamu haklarından mahrum bulunmaması, 18 yaşını doldurmuş olması ve erkek adaylar için askerlik hizmetini tamamlamış, muaf ya da tecilli olması gerekiyor. Ayrıca herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik veya yaşlılık aylığı almama şartı da aranıyor.

Teknisyen ve destek personeli kadrolarına yalnızca ortaöğretim mezunlarının başvurabileceği belirtilirken, bu adayların başvuru tarihi itibarıyla örgün yükseköğretimde aktif ya da pasif öğrenci kaydının bulunmaması şartı getirildi.

KPSS'den En Az 60 Puan Şartı

Adayların 2024 KPSS (B) grubu sınavına girmiş olması gerekiyor. Ön lisans mezunları için KPSSP93, ortaöğretim mezunları için ise KPSSP94 puan türü esas alınacak. Başvuru yapabilmek için en az 60 puan alma şartı bulunuyor.

Başvurular Nasıl Yapılacak?

Başvurular, ilanın Resmi Gazete'de yayımlandığı 10 Şubat 2026 tarihinden itibaren 15 gün içinde e-Devlet üzerinden "Necmettin Erbakan Üniversitesi – Kariyer Kapısı İşe Alım” hizmeti ya da Kariyer Kapısı internet adresi üzerinden yapılabilecek. Şahsen veya posta yoluyla yapılan başvurular kabul edilmeyecek.

Sonuçlar üniversitenin resmi internet sitesinden ilan edilecek olup, ayrıca tebligat yapılmayacak. Atanmaya hak kazanan adaylar için arşiv araştırması şartı aranacak ve göreve başlama süresi asıl adaylar için 15 gün, yedek adaylar için ise 10 gün olarak uygulanacak.

Üniversite yönetimi, ihtiyaç halinde personeli farklı kampüslere görevlendirme ve ilan sürecinde değişiklik yapma hakkını saklı tuttuğunu da duyurdu.

 

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”