Trump’tan sürpriz hamle: Konyalı İsmi kabinesine dahil etti

 Trump’tan sürpriz hamle: Konyalı İsmi kabinesine dahil etti

Ekl. Tarihi:

- Güncel. Tarihi:

ABD Başkanı Donald Trump, ünlü kalp cerrahı Dr. Mehmet Öz’ün kız kardeşi Seval Öz’ü, Ulaştırma Bakanlığı’nda yeni oluşturulan bir bakan yardımcılığı pozisyonuna aday gösterdi.

 Konuyla ilgili duyuru ABD Kongresi'nin resmi internet sitesinde yayımlandı.

Otonom sürücüsüz araçlar konusunda uzman olan Seval Öz'ün adaylığı, Kaliforniya eyaletinden Senato Ticaret, Bilim ve Ulaştırma Komitesine iletildi. ABD'deki bakanlıklarda birden fazla bakan yardımcısı bulunabiliyor. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, Öz'ün tam olarak hangi görevde yer alacağı henüz netleşmese de, mesleki geçmişi nedeniyle sürücüsüz araç politikalarının yönetiminde önemli bir rol üstlenmesi bekleniyor.

Öz Ailesinin Konya Kökeni

Seval Öz ve Dr. Mehmet Öz'ün babası Prof. Dr. Mustafa Öz, 1925 yılında Konya'nın Bozkır ilçesinde doğdu. Devlet bursuyla eğitim alan Prof. Öz, 1950 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. Daha sonra Amerika Birleşik Devletleri'ne giderek Cleveland'daki Doctor's Hospital'da yüksek ihtisasını tamamladı ve 1959 yılında genel cerrah unvanını aldı. Uzun yıllar ABD'de görev yaptıktan sonra Türkiye'ye döndü.

Mehmet Öz'ün Adaylık Süreci

Seval Öz'ün adaylığı, ABD Başkanı Trump'ın, Dr. Mehmet Öz'ü Sağlık Sigortası Departmanı başkanlığına aday göstermesinin hemen ardından geldi. Ünlü kalp cerrahı ve eski televizyon sunucusu Dr. Mehmet Öz için 14 Mart Cuma günü Senato Finans Komitesi'nde onay oturumu yapılması planlanıyor.

Bu oturum, tarihte ilk kez hem Türk hem de Amerikan vatandaşı olan bir kişinin ABD Senatosu'nda onay sürecinden geçmesine sahne olacak. Seval ve Mehmet Öz kardeşlerin ABD yönetiminde kritik pozisyonlara aday gösterilmesi, Türk kökenli isimlerin küresel ölçekte etkili roller üstlenmeye devam ettiğinin bir göstergesi olarak değerlendiriliyor.

İLGİ HABER

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Reklam

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”