Yeniden Refah Partisi Konya’da Mehmet Köseoğlu dönemi!

 Yeniden Refah Partisi Konya’da Mehmet Köseoğlu dönemi!

Ekl. Tarihi:

- Güncel. Tarihi:

Yeniden Refah Partisi Konya İl Başkanı Temel Peker'in istifası sonrası yeni başkan Mehmet Köseoğlu oldu.


Yeniden Refah Partisi Konya İl Başkanı Temel Peker'in istifası sonrası boşalan koltuğa Yeniden Refah Partisi Genel Merkezi talimatı ile Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Köseoğlu atandı.

 

Mehmet Köseoğlu Kimdir?

Konya İli Altınekin ilçesi 01.03.1958 Mernek köyünde doğdu. İlkokulu köyünde tamamladıktan sonra Konya İmam Hatip Lisesine başladı.

1977 yılında İmam Hatip Lisesini bitirdi. 1978 yılında Konya (DMMA) Devlet Mühendislik Mimarlık Akademisi Harita Kadastro Mühendisliği bölümünü kazandı. Yüksek tahsil döneminde 1980 ihtilaline kadar MTTB'ye bağlı Akademi Talebe Derneği Başkanlığı yaptı.Ayrıca talebeliği döneminde Teknik Kitap Kırtasiye ticaretini beraber yürüttü.

1984 yılında Selçuk Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisi olarak mezun oldu.

1985 yılı sonlarına kadar kitap kırtasiye ile birlikte bir mühendislik firması kurarak serbest çalıştı.

1986 yılında askerliğini Yedek Subay olarak tamamladı.

1987 yılı Şubat ayında Konya Belediyesi Harita ve Emlak İstimlak Müdürlüğünde memuriyete başladı.

1989 yılında Konya Belediyesi Büyükşehir statüsü kazanınca Selçuklu Belediyesi Fen-İmar Müdürü olarak göreve başladı, 2,5 yıl bu görevi yürüttü.

1991 yılı Ekim ayında Karatay Belediyesi Başkan Yardımcılığına atandı. 1999 yılı Ağustos ayına kadar bu görevde devam etti.

Ağustos 1999 tarihinde Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcılığına, 4 ay sonra da Genel Sekreterliğe atandı. Bu görevde 2004 yılı nisan ayına kadar 4,5 yıl bu görevi sürdürdü. Aynı tarihlerde Konya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Özel Büyükşehir Hastanesi A.Ş. yönetim kurulu başkanlığı görevinde bulundu.

Belediyecilik hizmetleri yanında sporla da yakından ilgilendi. 1997 yılından itibaren Konyaspor Kulüp Yönetiminde çeşitli kademelerde görev yaptı. 2002 yılında Konyaspor Kulüp Başkanlığına seçildi. Aynı yıl Konyaspor'u kayyumdan alarak Süper Lige çıkardı. 2004 yılı Ekim ayına kadar başkanlık yaptı.

Diğer yandan Belediye hizmetlerinin bir parçası olan Kentsel Dönüşüm projesi kapsamında yapılan, diğer yandan da Karatay Bölgesinde yaşayan vatandaşların konut ihtiyacını karşılamak amacıyla Belediye öncülüğünde yapılan 936 dairelik bir kooperatifin Yönetim Kurulu Başkanlığını yapmış, başarıyla tamamlamış ve tapularını dağıtmıştır. Bununla birlikte sanayi alanlarının toplulaştırılması ve kentsel dönüşümü kapsamında Büyük Sanayi Sitesi(BÜSAN) ve Aykent Ayakkabıcılar Sanayi Sitesi projelendirilmesi, imar planlaması ve yapılması süreçlerinde yönetim kurullarında bulunmuştur.

2004 yerel seçimlerinden sonra KOSKİ Genel Müdür Yardımcılığı görevine atandı. 2019 Şubat ayına kadar KOSKİ Genel Müdür Yardımcılığı ve KOSKİ Yönetim Kurulu üyeliğini sürdürmüş, sonrasında ise emekli olmuştur.

Dünya Zihinsel ve Fiziksel Engelliler Derneği Genel Başkanlığı'nda gönüllü olarak görev yapmaktadır.

Orta düzeyde Arapça, başlangıç seviyesinde ise Fransızca bilen Köseoğlu Evli; iki oğlan, iki kız olmak üzere 4 çocuk babasıdır

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”