Zeki Altındağ İlkokulu’nda Cumhuriyet Coşkusu: “Biz Cumhuriyetin Çocuklarıyız!”

 Zeki Altındağ İlkokulu’nda Cumhuriyet Coşkusu: “Biz Cumhuriyetin Çocuklarıyız!”

Ekl. Tarihi:

Cumhuriyetin 102. yılı, Zeki Altındağ İlkokulu’nda büyük bir coşku ve gururla kutlandı. Okulun salonunda düzenlenen etkinlikte, öğrenciler Cumhuriyetin değerlerini yürekten hissederek anlamlı bir gösteriye imza attı.

3/B sınıfı öğretmeni Nazmiye Tuba Yulcu öncülüğünde hazırlanan dijital gösteri, izleyenlerden tam not aldı. Bembeyaz kıyafetleri ve kırmızı fularlarıyla sahneye çıkan minik öğrenciler, Cumhuriyetin simgelediği özgürlük, eşitlik ve umut duygularını güçlü bir şekilde yansıttı.

Öğretmen Yulcu, Cumhuriyetin sadece bir yönetim biçimi değil, aynı zamanda bir milletin özgürlük iradesinin ifadesi olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:
"Cumhuriyet, bizlere özgürlüğün, eşitliğin ve umudun kapılarını araladı. Biz de bu değerleri yaşatmak, Cumhuriyetimizin bize emanet edildiği bilinciyle hareket etmek için buradayız. Küçük yürekler, büyük bir inançla ‘Biz Cumhuriyetin çocuklarıyız!' diyerek geleceğe umutla seslendik.”

Öğrencilerinin gösterisiyle gurur duyduğunu belirten Yulcu, sözlerini şu ifadelerle tamamladı:
"Atatürk'ün ‘Cumhuriyet sizden fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller ister' sözü biz öğretmenler için bir rehberdir. Bu ülkenin aydınlık yarınlarını yetiştirmek hem büyük bir sorumluluk hem de tarifsiz bir onurdur. Bizler, durmadan ve yorulmadan O'nun izinde yürümeye devam edeceğiz.”

Etkinlik sonunda öğrenciler ve öğretmenler ayakta alkışlanırken, salonu dolduran Cumhuriyet coşkusu uzun süre devam etti.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”