Ömer Seyfettin kimdir? Eserleri nelerdir?

 Ömer Seyfettin kimdir? Eserleri nelerdir?

Ekl. Tarihi:

- Güncel. Tarihi:

Ömer Seyfettin Türkçülük akımının kurucularından olarak kabul edilmektedir. Türk edebiyatında yazmış olduğu hikayeleri ile bilinir.
Ömer Seyfettin Kimdir?

Ömer Seyfettin Türk yazar ve aynı zamanda askerdir. Balıkesir'in Gönen ilçesinde dünyaya gelmiştir. Türk edebiyatına yaşamı boyunca pek çok önemli eser kazandıran Ömer Seyfettin aynı zamanda Türk edebiyatına Türkçülük akımı fikrini de sokmuş ve bu akımın kurucularından olmuştur. Türkçe dilinin sadeleşmesi gerektiğini savunmuş ve Türklüğü yüceltmiştir. Ömer Seyfettin Türk edebiyatında bir başka yazar olan Ziya Gökalp'ten esinlenmiştir

Ömer Seyfettin Hayatı

Ömer Seyfettin 1884 yılında Balıkesir'in Gönen ilçesinde dünyaya gelmiştir. Babası bir yüzbaşı olan Ömer Şevki Bey annesi ise Fatma hanımdır. Ömer Seyfettin öğrenimini doğduğu ilçe olan Gönen'de başlamıştır. Gönen'de bir mahalle mektebine başlayan Ömer Seyfettin burada babasının görev değiştirmesi nedeni ile sık sık Gönen'den ayrılmışlardır. Ömer Seyfettin ailecek öncelikle İnebolu sonra Ayancık ve son olarak da İstanbul'a gelmiştir.

Ömer Seyfettin 1893 yılında Askeri baytar rüştiyesine başlamıştır. Burada bir özel sınıfa kaydedildi. Tam olarak 3 yılda bu okulu bitiren daha sonra bir başka okul olan Kuleli Askeri idadisine yazılmıştır. Sonra da Edirne askeri idadisine kaydolan Ömer Seyfettin burada da eğitim hayatını tamamlamıştır. Edirne'de iken edebiyata ilgi duymuştur ve burada öğrenciliği sırasında ilk eserlerini yazmaya başlamıştır.

Ömer Seyfettin Eserleri

- Hicran-ı Müzmin
- Sat
- Sarhoşluk
- Türk Dünyası
- Yıkık Han
- Mefkure
- Sevdiğime
- Yad-ı Melül
- Hediye
- Yarınki Turan Devleti
- Primo Türk

Ömer Seyfettin Kitapları

- Binecek Şey
- Zeytin Ekmek
- Kurbağa Duası
- Pireler
- Çirkin Bir Hakikat
- Balkon
- Baharın Tesiri

Ömer Seyfettin Edebi Kişiliği


Genç kalemler dergisinde yazılarını yazmaya başlamıştır. Çağdaş Türk öykücülüğünü benimsemiştir. Daima Türkçenin sadeleşmesi gerektiğini savunmuş ve eserlerinde sade bir Türkçe benimsemiştir. Yazmış olduğu hikayelerin çoğunluğu gerçek yaşamdan alınmıştır.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”