Tüm gözler bu toplantıda! 3 kritik başlık masada

  Tüm gözler bu toplantıda! 3 kritik başlık masada

Ekl. Tarihi:

- Güncel. Tarihi:

Kabine bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Beştepe'de toplanacak. Ana gündem maddesi ekonomi olacak zirvenin öne çıkan başlıkları enflasyonla mücadele, fahiş fiyat artışları ve 90 bin taşeron işçiye kadro verilmesi olacak.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün Erdoğan başkanlığında Beştepe'de toplanacak. Ana gündem maddesi ekonomi olacak zirvede ilk öne çıkacak başlık enflasyonla mücadele olacak.
 


ENFLASYONLA MÜCADELE EN ÖNEMLİ GÜNDEM MADDESİ


Cumhurbaşkanı Erdoğan başta olmak üzere çok sayıda bakan tarafından mesajları paylaşılan enflasyonla mücadeleye ilişkin olarak atılan adımlar ve yapılan bazı çalışmaların değerlendirileceği toplantıda, enflasyonun düşürülmesi noktasında atılmış adımlara ilişkin değerlendirmeler yapılması bekleniyor. Yılbaşına kadar enflasyonun düşüşüne ilişkin olarak nasıl bir seyir izleneceği de bu toplantının gündeminde olacak.


FAHİŞ FİYAT ARTIŞLARIYLA İLGİLİ TEDBİRLER MASADA


Ekonomi gündemiyle toplanacak Kabine'deki bir diğer başlık ise fahiş fiyat artışları olacak. Konuyla ilgili hükümetin aldığı bazı tedbirler vardı, bu tedbirlerin de zirvede değerlendirilmesi bekleniyor.


"90 BİN TAŞERONA KADRO" ÇALIŞMASI HIZ KAZANDI


Geçtiğimiz günlerde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in kamudaki 90 bin taşeronun kadroya alınmasıyla ilgili yaptığı açıklamaların da Kabine toplantısında değerlendirilmesi gündemde. Bakan Bilgin binlerce işçiyle ilgili çalışmanın tamamlandığını belirtirken çalışmanın detayları da masaya yatırılacak.


BİR DİĞER ANA BAŞLIK TERÖRLE MÜCADELE


Ekonominin yanı sıra Kabine'nin gündemine gelecek bir diğer ana başlık ise terörle mücadele olacak. Hem yurt içinde terörle mücadele hem de sınır ötesindeki terörle mücadele başlıkları yine Beştepe'deki toplantıda ele alınacak.


ANKARA-ATİNA GERİLİMİ


Dünyanın gözü Rusya- Ukrayna savaşına çevrilirken Türkiye'nin barış için gösterdiği çabalar, Ege'de Yunanistan'ın provokasyonlarıyla gerilen ilişkiler ve son gelişmeler de masaya yatırılacak.

 

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”