KALEMDEN HAYAT

 
                   

        HAYAT KALEMİ

     Kalem hayattır. Her şey bir kalemle başlar. Daha doğmadan kalem-i âlâ ile levh-i mahfuz'a yazılmıştır. Yüce kitabımız Kur-an'ı Kerimde de geçer(kalem suresi).

    Doğumda, ölümde, eğitimde, evlilikte, işinde, aşında, idamında, beraatında.. Her yerdedir. Biz nereye tutarsak oraya yazar. Kalemimizi kimsenin eline vermeyelim. Kalemimize sıkı sıkı tutunalım, ilgi gösterelim.  Rengârenk, çeşit çeşit, farklı farklı kalemlerimiz olsa da yine en önemli eylemi bir tanecik basit bir kara kalem yapar.

     Kalem hayattır: En uzun kalem, kalemlerin en güzeli, en zarifi, en cafcaflısı, en temizi, Hep en.. gözükür. Oysaki daha bir harf bile yazmamış, görevini ve amacını yerine getirmemiştir. İnsan..

     Bir insanın kalemine bakarak kişilik analizini gayet iyi yapabiliriz. Bu dünyada her kalemden insan vardır.

Bir gün derviş çocuğa:

-Kaleme bak ne görüyorsun?nbsp; der. Çocuk kaleme bakar ve:

-Diğer kalemlerden hiçbir farkı yok ki, ne göreyim? Der. Derviş:

-İyi bak Bu kalemin en önemli 4 özelliği var. Der ve:

1-Yazdıkca ucu köreleceğinden durman ve ucunu açman gerekir. Her ne kadar kalemi küçültüp acı versede kalemin daha sivri ve daha güzel yazmasını sağlar.

2-Yanlış bir şey yazdığında silebilirsin. Unutma ki hayatının her anında yanlışlarının telafisi vardır.

3-Kalemin önemli kısmı sadece dışa yansıyan tahta kısmı değil, içerisinde yer alan kurşundur. İçindeki o kurşun olmaz ise dış kısmı artık bir kalem değil küçük bir tahta parçası, dışındaki tahta olmaz ise de kurşun sadece bir kurşun olur. İkisi bir olunca kalem olur. Dış güzellik seni aldatmasın!

4- Ve en önemli özelliği ise her zaman iz bırakmasıdır. Hayatta güzel veya çirkin iz bırakacağını aklından çıkartma!

     Kalem sanattır. Kalem fikirdir. Kalem kıvılcımdır. Kalem şahsiyettir. Kalem düşüncedir. Kalem anahtardır. Kalem basittir. Kalem kitaptır. Kalem bilgidir. Kalem yaşamdır, yaşanmışlıktır. Kalem her şeydir. Kalem kalemdir. Kaleminizin kitap olması dileğiyle…

 

*YAZILARIN TÜM SORUMLULUĞU YAZARLARA AİTTİR

Yazarın Diğer Yazıları