Anasayfa GÜNCEL KONYA EKONOMİ SPOR SİYASET EĞİTİM YAŞAM DÜNYA KÜLTÜR-SANAT SAĞLIK TEKNOLOJİ

Başkan Altay'dan artan Kovid-19 vakalarına ilişkin açıklama

15 Haziran 2020 Pazartesi 14:30
"Konya'da hasta sayıları arttı ancak kriz oluşturacak bir yoğunluk söz konusu değil. Yoğun bakım ve entübe sayılarında da bir artış yok. Şu anda Konya'nın hastane potansiyeli hasta sayılarına yetecek seviyede ama kurallara uymazsak gelecekle ilgili tehlike sinyalleri var" - "Konya'da karantinaya alınan ya da kapatılan bir fabrika yok. Dolayısıyla Konya'da anlatıldığı gibi bir kriz de yok ama rakamlar bu hızla giderse bir kriz olma ihtimali var"
 
    Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya'daki yeni tip koronavirüs (Kovid- 19) vakalarına ilişkin, "Konya'da hasta sayıları arttı ancak kriz oluşturacak bir yoğunluk söz konusu değil." dedi.

Altay, son günlerde Konya'da Kovid-19 vaka sayılarının yükselmesine ilişkin Mevlana Müzesi'nin avlusunda gazetecilere açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı.

Tüm Türkiye'de olduğu gibi Konya'da da hasta sayısında bir artışın olduğunu dile getiren Altay, şöyle konuştu:

"Konya'da hasta sayıları arttı ancak kriz oluşturacak bir yoğunluk söz konusu değil. Yoğun bakım ve entübe sayılarında da bir artış yok. Şu anda Konya'nın hastane potansiyeli hasta sayılarına yetecek seviyede ama kurallara uymazsak gelecekle ilgili tehlike sinyalleri var. Öte yandan salgının başladığı ilk günlerde Sağlık Bakanlığı tarafından şehirdeki hastaneler pandemi hastanesi olarak ilan edilmişti. Türkiye genelinde hasta sayılarının 800'lere düşmesiyle İl Sağlık Müdürlüğümüz inisiyatif alarak Beyhekim'de bulunan iki hastanemizi pandemi hastanesi ağırlıklı çalışmaya, diğer hastanelerin de normale dönmesiyle ilgili bir çalışma yürütmüştü. Son birkaç gündür Türkiye'deki vaka sayıları iki katına çıkınca şehrimizdeki hasta sayılarında da bir artış oldu. Bundan dolayı tekrar verilen karara dönme uygulaması, tüm hastanelerimizin şikayetlere bakması ve test için gerekli verileri almasıyla ilgili bir süreç başlatıldı. Yoksa, Konya'da pandemi hastaneleri iptal edilmişti tekrar başladı gibi bir durum yok. Tekrar vurguluyorum pandemi hastanesi belirlemek Sağlık Bakanlığına ait genelgeyle belirlenmişti ve bunda herhangi bir değişiklik olmadı."

- "Konya'da karantinaya alınan ya da kapatılan bir fabrika yok"

Resmi makamlardan yapılan açıklamalara riayet edilmesi gerektiğini belirten Altay, "Organize Sanayi Bölgelerinde bazı fabrikaların kapatıldığı ve karantinaya alındığı gibi söylentiler gerçeği yansıtmıyor. Bugüne kadar Konya'da karantinaya alınan ya da kapatılan bir fabrika yok. Dolayısıyla Konya'da anlatıldığı gibi bir kriz de yok ama rakamlar bu hızla giderse bir kriz olma ihtimali var. Onun için lütfen tüm vatandaşlarımızdan sosyal mesafeye uymalarını, maske takmalarını ve hijyene dikkat etmelerini istiyoruz." diye konuştu.

- "Şehir hastanemiz tamamlanmak üzere inşallah yıl sonu itibarıyla açılmış olacak"

Altay, Konya'nın sağlık altyapısının tüm Türkiye'de olduğu gibi salgınla mücadele edebilecek yapıya sahip olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Şehir hastanemiz tamamlanmak üzere inşallah yıl sonu itibarıyla açılmış olacak. İlk günden itibaren Konya'da iki şeyin önemli olduğunu söyledim. Tarımsal üretim ve sanayi üretimi. Konya'nın tarımı üretmezse tüm Türkiye'de sıkıntıya gireriz. Konya'nın sanayisi üretmezse tüm Türkiye'de sıkıntıya gireriz. Rakamların 4 bin, 5 bin civarında olduğu dönemde bile böyle bir sıkıntı yaşamadık. Onun için rakamın 1500 civarı olduğu durumlarda kaos ortamı oluşturmak, iyi niyetle söylersek cahilliktir, ortalığı velveleye vermektir. Onun için herkes sosyal medyada paylaştıklarına dikkat etmeli. Bizler devletin yetkilileri olarak konuyu yakından takip ediyoruz. Gerek gördüğümüz durumda en şeffaf şekilde açıklama yaparız, endişe etmeyin."


Kaynak Haber Merkezi

İYİ Parti 5. Olağanüstü Kurultayı’nda oy verme işlemi başladı

Karataylı genç halterci’den önemli başarı

Konya Büyükşehir Belediyespor Hentbolda Play-Off’ta mücadele edecek

Akıllı Şehir Yönetim Uygulamalarıyla Konya’da Koordinasyon Artırılacak

Güneş kremi alırken dikkat edilmesi gerekenler! Cilt tiplerine göre seçim öneriliyor

Doç. Dr. Ramazan Gündüz, SEHAL öğrencileriyle buluştu!

Suğla Gölü’nde 1400 metre ağ ele geçirildi

Konya’da 3 yaşındaki çocuk üçüncü katın penceresinden düştü!

Evlenmenin maliyeti ne kadar? Evlenecek çiftlerin düğünü ne kadara mal oluyor?

Konya’da yaşayan Mustafa Atar, iki kişinin sığamadığı yerde 20 yıldır ailesini geçindiriyor

Konya’da ilginç olay! Tamir için bırakılan arabanın motorundan çıktı, Yardıma itfaiye yetişti!

Konya Emniyet Müdürlüğü başarılı operasyonlara imza attı! Kolilerin içerisinden on binlerce çıktı!

Tarım Kredi Marketlerinde indirimler başladı! İşte büyük indirim ve fiyatlar...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan’dan İsrailli Bakan’ın paylaşımına tepki

Arda Güler, Real Madrid’deki yerini sağlamlaştırdı

Yeni müfredat taslağı kamuoyunun görüşüne açıldı! İntegral müfredattan kaldırıldı!

Lokanta ve kafelerde KDV artıyor!

Konya dahil 42 ilde “Narkoçelik-14“ operasyonu: 321 şüpheli yakalandı

Konya’da silahlı kavga çıktı! 3 kişi yaralandı

Konya’da pastaneye silahlı saldırı! 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı

Konyalı şehit polis Emrah Büke son yolculuğuna uğurlandı!

Sosyal medyada büyük beğeni toplayan Konyalı Genç, Başkan Altay ile buluştu

DİĞER HABERLER