Anasayfa GÜNCEL KONYA EKONOMİ SPOR SİYASET EĞİTİM YAŞAM DÜNYA KÜLTÜR-SANAT SAĞLIK TEKNOLOJİ

Başkan Gedikkaya: Kooperatifçiliğin Vizyonunu Geliştiriyoruz

23 Şubat 2021 Salı 15:15
​S.S Konya Bölgesi Hayvancılık Kooperatifler Birliği Başkanı Ali Gedikkaya, kaba yemin önemi ve yöresel ürünlerin markalaşması konusunda önemli adımlar attıklarını belirtti ve bu faaliyetler konusunda bilgilendirdi.

S.S Konya Bölgesi Hayvancılık Kooperatifler Birliği Başkanı Ali Gedikkaya, kaba yemin önemi ve yöresel ürünlerin markalaşması konusunda önemli adımlar attıklarını belirtti ve bu faaliyetler konusunda bilgilendirdi.
Başkan Gedikkaya 2019 yılında düzenlenen Süt ineklerinin Beslenmesinde Kaba Yemin Önemi ve Yöresel Ürünlerin Markalaşması Çalıştayı'ndan günümüze kadar gelinen önemli gelişmelere değindi.



Coğrafi işaretli ürün çalışmaları süren Atlantı Sarı Tulum Peyniriyle kadın çalışan istihdamı için önemli adımlar atıldığını vurgulayan Gedikkaya şu şekilde konuştu ;
 
"2019 yılında başkanlığa seçilmemle birlikte Kaba Yemin Önemi ve Yöresel Ürünlerin Markalaşması Çalıştayı yapmıştık, burada amaç kooperatifçiliğin vizyonunu geliştirmek ve yöresel ürünlerin pazarlanmasını sunmaktı. Bununla birlikte bugün IPART'la  yaklaşık 1 milyon 700 bin TL'lik bir proje imzaladık.  Bu proje Atlantı'nın coğrafi işaret çalışmaları kapsamında yürütülen Atlantı Sarı Tulum Peyniri üretimi başlayacak ve bu bağlamda Atlantı'da yeni kadın çalışanları istihdam edeceğiz inşallah. Atlantı'nın yüzyıllardır devam eden Atlantı Sarı Tulum Peynirin, kaşarını, koyun yoğurdunu daha birçok ürünü bu yapacağımız soğuk hava deposu ile birlikte bu projede devam ettireceğiz, bu çalışmalarımızda birlikte Akçabelen Kooperatifimizle de bir çalışma yaptık. Bu çalışmada Akçabelen Kooperatifimizin projeden çıkarmış olduğu paketlenmiş Çetmi fasulyesini şu anda pazarlamaya devam ediyoruz.


İnşallah yakın bir zamanda bütün kooperatiflerimize pazarlayacağız. Bununla birlikte Pınarbaşı ve Göyne Kooperatifimizin Gembos şeker fasulyesini de pazarlamaya yakın bir zamanda başlayacağız. Çalıştayda  söz verdiğimiz çalışmalarımız kademe kademe yerine getiriyoruz ve kooperatifçiliğin vizyonu geliştiriyoruz.



Bu projelere destek veren Atlantı Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'nin yaklaşık 1 milyon 700 bin TL'lik projesinde emeği geçen başta Tarım Bakanımız Sayın Dr. Bekir Pakdemirli olmak  üzere IPART İl Koordinatörümüz Yavuz Uysal beyefendiye, Selçuk üniversitesi Prof. Dr. Uğur Uslu ve hocalarımıza, Konya İl Tarım ve Orman Müdürümüz Ali Ergin'e, proje danışmanı Avni Yağcı beye, Eski Kadınhanı İlçe Tarım Müdürümüz Hüseyin Erdem Nortcu beye, Kadınhanı AK Parti İlçe Başkanımız İrfan Karaca beyefendiye Atlantı Kooperatifi Yönetim Kurulu üyelerimize ve ortaklarımıza buradan bu projeye desteklerinden ötürü teşekkürlerimi sunuyorum. Aynı zamanda bölgede bizlerlerden  hiçbir zaman desteğini esirgemeyen bölge Vekillerimize,teşkilatlarımıza buradan teşekkür ediyorum" diyerek sözlerine son verdi.


Kaynak Haber Merkezi

Başkentin Yılkı atları Beypazarı’nda görüldü

Fahiş fiyatta artırıp, stokçuluk yapanlara ceza! Kanun teklifi TBMM’de!

1 Mayıs’ta polise damacanayla saldırdı!

KPSS başvuruları başladı! ÖSYM, 2024 KPSS ücretlerine büyük zam yaptı!

Konya’daki o üniversiteden ABD’deki Filistin Eylemlerine Destek

Konya’nın tarihi namazgah’ında eller semada!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: ’’Siyaset yumuşama dönemine girdi, CHP’Yİ ziyaret edeceğim’’

Konya dahil yurt genelinde “Orman Benim“ kampanyası düzenledi

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Özel’in görüşmesinde tek koltuk neden boştu?

Sadece ABD’de 2 bin 200 kişinin gözaltına alındığı Filistin’e destek gösterileri dünya çapında yayılıyor

Huzurevinde bıçaklı dehşet! 2 kişi öldü, 1 kişi yaralandı

Konya Orman Bölge Müdürü Cafer Bal: Yılda ortama 2 bin 600 orman yangını çıkıyor!

ABD’li aktivistler, öğrencilerin engellemelere rağmen protestolarını sürdüreceğini söyledi

Konya’da uyuşturucu satıcılarına darbe: 36 şüpheli tutuklandı

Altın ve para bulunan çelik kasayı hayvan gübresinin içerisine gömdüler

Enflasyon mayısta zirveye ulaşacak, sonrasında keskin bir şekilde düşecek!

Konya’daki Meram Millet Bahçesi’nde “çim kızağı“ heyecanı

Türkiye’de en çok tercih edilen otomobil belli oldu!

THY’den yeni kabin memuru alımı!

Soylu Seydişehir firmasından ulaşımda kampanya!

SON DAKİKA! Enflasyon rakamları açıklandı!

Türkiye, İsrail ile tüm ticareti durdurdu!

DİĞER HABERLER