Konya’da akıllara durgunluk veren hırsızlık! Yakıt bitince plan bozuldu

 Konya’da akıllara durgunluk veren hırsızlık! Yakıt bitince plan bozuldu

Ekl. Tarihi:

- Güncel. Tarihi:

Konya’nın Karapınar ilçesinde gece saatlerinde çalınan bir kamyonet, hırsızların yakıtının bitmesi üzerine Seydişehir yolu üzerinde terk edilmiş halde bulundu.

Konya'nın Karapınar ilçesi  Sandıklı Mahallesi'nde  gece saatlerinde yaşanan kamyonet hırsızlığı, ilginç bir şekilde son buldu. Evin önünden çalınan kamyonet, yakıtının tükenmesi üzerine Seydişehir yolu üzerinde terk edilmiş halde bulundu. Araç sahibi ise kamyonetinin çalındığını, jandarmadan gelen telefonla öğrendi.

Edinilen bilgiye göre olay, Karapınar ilçesi Sandıklı Mahallesi Pınar Yapı Kooperatifleri mevkisinde meydana geldi. İddiaya göre evin önüne park edilen kamyonetin kontak anahtarının üzerinde bırakılmasını fırsat bilen kimliği belirsiz kişi ya da kişiler, aracı çalıştırarak olay yerinden uzaklaştı.

PTS Kameraları Güzergâhı Ortaya Çıkardı

Çalınan kamyonet, saat 23.20 sıralarında Karapınar Apak Kavşağı'ndaki Plaka Tanıma Sistemi (PTS) kameralarınca görüntülendi. Yaklaşık bir buçuk saat sonra Seydişehir İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, araç sahibine ulaşarak kamyonetin Seydişehir'e yaklaşık 10 kilometre mesafede yol kenarında bulunduğunu bildirdi.

Yakıt Bitince Kaçtılar

Yapılan ilk incelemelerde, şüphelilerin kamyonetin yakıtının bitmesi üzerine aracı yol kenarında bırakıp kaçtıkları tespit edildi. Bölgeye sevk edilen ekipler araç üzerinde inceleme yaparken, kaçan şüphelilerin yakalanması için çalışma başlatıldı.

"En Büyük Endişem Aracın Bir Suçta Kullanılmasıydı"

Kamyonetin sahibi Fahri Birgül, yaşadığı olayın ardından büyük şaşkınlık yaşadığını belirterek, "Aracı evimizin önüne park etmiştik. Oğlum anahtarı üzerinde unutmuş. Gece jandarma ekipleri arayarak aracımızın bulunduğunu söyledi. Gidip teslim aldık. Yakıtı bitince bırakıp kaçmışlar. En büyük korkum aracın herhangi bir suça karışmış olmasıydı. Çok şükür araç bulundu. Jandarma ekiplerimize teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımız da araçlarından inerken mutlaka anahtarlarını yanlarına alıp kontrol etsinler." dedi.

Jandarma Şüphelilerin Peşinde

Olayla ilgili soruşturma devam ederken, jandarma ekipleri PTS kayıtları ile çevredeki güvenlik kamerası görüntülerini inceleyerek kamyoneti çalan kişi ya da kişilerin kimliklerini belirlemek ve yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”