"İrade Bizim, Zafer Bizim!" temasıyla düzenlenecek etkinlikler, 10-16 Temmuz 2026 tarihleri arasında kentin birçok noktasında vatandaşların katılımıyla gerçekleştirilecek.
Konya Valiliği öncülüğünde, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Konya Bölge Müdürlüğü koordinasyonunda düzenlenecek programlara Konya Büyükşehir Belediyesi, üniversiteler, ilçe belediyeleri, kamu kurum ve kuruluşları, meslek odaları ile sivil toplum kuruluşları katkı sağlayacak.
Program 10 Temmuz'da Başlıyor
Anma etkinlikleri 10 Temmuz Cuma günü Kapu Camii'nde düzenlenecek Mevlid-i Şerif programı ve lokma ikramıyla başlayacak.
11-15 Temmuz tarihleri arasında Taş Bina Kültür Sanat'ta Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ile Konya Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde hazırlanan "15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü Anma Dijital Deneyim Merkezi" ziyaretçilere açık olacak.
13-15 Temmuz tarihleri arasında ise Taş Bina'da her akşam gerçekleştirilecek mapping gösterileriyle 15 Temmuz ruhu dijital görsel şölenle vatandaşlara aktarılacak.
Sergiler, Kan Bağışı ve Spor Etkinlikleri Düzenlenecek
14 Temmuz Salı günü Konya genelinde sergiler, konferanslar, kan bağışı kampanyaları, fotoğraf sergileri, spor organizasyonları ve çeşitli kültürel etkinlikler gerçekleştirilecek. Kültür Park'ta gün boyu kan bağışı etkinliği ile açık hava sergileri düzenlenirken, Konya Etnografya Müzesi, Yazma Eserler Bölge Müdürlüğü ve Karatay Medresesi de anma programlarına ev sahipliği yapacak.
15 Temmuz'da Anma Programı Kılıçarslan Meydanı'nda
15 Temmuz Çarşamba günü sabah saatlerinden itibaren şehir genelinde sergiler, ödül törenleri, şehitlik ziyaretleri, Mevlid-i Şerif programı, gazi ve şehit aileleri derneklerine ziyaretler gerçekleştirilecek.
Akşam saatlerinde ise anma programının merkezi Kılıçarslan Şehir Meydanı olacak.
Saat 19.30'da mehter takımı eşliğinde anma yürüyüşü düzenlenecek. Ardından mehter konseri, Kur'an-ı Kerim tilaveti, sinevizyon gösterimi, protokol konuşmaları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Millete Sesleniş konuşmasının canlı yayını gerçekleştirilecek.
Program kapsamında Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu ile Grup Nefer konser verecek, Talha Bora Öge ise şiir dinletisi sunacak.
Demokrasi Nöbeti Sabah Namazına Kadar Sürecek
15 Temmuz'u 16 Temmuz'a bağlayan gece saat 00.13'te tüm camilerde çifte salâ okunacak. İl Müftüsü tarafından yapılacak duanın ardından Kılıçarslan Şehir Meydanı'nda demokrasi nöbeti başlayacak.
Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, üniversiteler, belediyeler ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla sabaha kadar devam edecek demokrasi nöbeti, sabah ezanının okunmasının ardından sona erecek. Program sonunda vatandaşlara Karatay Belediyesi tarafından ikramda bulunulacak.
Konya Valiliği, tüm vatandaşları 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü'nün 10. yıl dönümü kapsamında düzenlenecek anma etkinliklerine katılarak birlik, beraberlik ve milli irade ruhuna ortak olmaya davet etti.