ÇALIŞMA BARIŞI VE ÜCRET ADALETLİĞİ!

 ÇALIŞMA BARIŞI VE ÜCRET ADALETLİĞİ!

Ekl. Tarihi:

- Güncel. Tarihi:

SAĞLIK -SEN Yönetim Kurulu İlgi Haber'e konuştu.
SAĞLIK- SEN sendikal faaliyet kazanımlarından bahsetti.

Son bir yıl içerisinde sağlık alanında kronikleşmiş birçok sorun sendikal mücadelemiz neticesinde çözme kavuşmuştur. Özellikle kamuda sözleşmeli olarak istihdam edilen yaklaşık 500 bin çalışan kadroya kavuşmuştur. Yıllardır çözüm bekleyen 3600 ek gösterge sorunu kapsamı en az ön lisans mezunu olan tüm sağlık çalışanlarını kapsayacak şekilde genişletilmiş olup;  eksik kalan teknik hizmetler ve genel idari hizmetler sınıfının da 3600 ek göstergeden faydalanmasına yönelik çalışmalarımız devam etmektedir. Sağlıkta şiddet anayasal güvence altına alınarak yasalaşmıştır. Sağlık çalışanlarının korkulu rüyası malpraktis kanunu kabul edilmiştir. Ekonomik koşullara göre önemini yitiren banka promosyon protokolü sendikamızın girişimleri neticesinde önemli rakamlar elde edilerek kazanıma dönüştürülmüştür. Burada saydıklarımız dışında birçok kazanım son bir yıl içinde hayata geçmiştir.

Dünyada yaşanan küresel sorunlar ve ekonomik gelişmeler tüm dünyayı etkilediği gibi ülkemize etkilemiştir. Bu bağlamda sağlık çalışanlarının maaşları artık yetersiz kalmaktadır.  Son dönemlerde hekimlere ve 696 sayılı HKH ya tabi sürekli işçilerin maaşlarında önemli iyileştirmeler yapılmıştır. Sağlık çalışanları için ise Temmuz ayında maaş düzenlemesi yapılacağı Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından açıklanmıştır. Sağlık Çalışanlarının beklentisi herkesi memnun edecek düzeyde bir atışın yapılmasıdır. Çalışma barışı ve ücret adaleti açısından bu konu çok önemlidir.



Deprem Bölgesine Yardım Organizasyonları


6 Şubat tarihinde ülkemizi derinden yaralayan Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremlerde sendikamızın sosyal sorumluluk anlayışına uygun olarak, bu bölgelere çeşitli yardımlarda bulunduk. İlk olarak 7 Şubat tarihinde sağlık-sen teşkilatımız olarak yardım kapmayası başlattık. Bu minvalde 1 tır yardım malzemesi toplanarak 8 Şubat tarihinde depremin en şiddetli yaşandığı illerin başında gelen Hatay ilimize bizzat götürülerek teslim edildi. Ayrıca Hatay iline çok acil ihtiyaç olan bir miktar battaniyede tarafımızdan tedarik edilerek depremzedelere 7 Şubat tarihinde iletildi. Daha sonra deprem gölgesinde çalışan depremzede sağlık çalışanları için talep temel ihtiyaç malzemeleri teşkilatımız marifetiyle temin edilerek, Kahramanmaraş, Osmaniye ve Adıyaman'da çalışan sağlık çalışanlarımıza yönetim kurulumuz tar5afından götürülerek teslim edilmiştir.
 



Sağlık-Sen Yönetim Akademisi Eğitim Toplantısı

Şubemiz tarafından öncelik olarak yüksek lisans ve doktora yapmış veya yapıyor olan sağlık çalışanlarının tercih edildiği sertifikalı yönetim akademisi programız yapılmıştır. Programın açılışı Konya İl sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet KOÇ,  Ak parti Konya İl Başkanı Hasan ANGI, Kamu Baş denetçisi Şeref MALKOÇ,  Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Dr. Leyla Şahin USTA, Konya Valisi Vahidettin ÖZKAN ve birçok siyasi ve bürokratik katılımla gerçekleştirilmiştir.

 Program kapsamında; Prof. Dr. Kurtuluş KAYMAZ, Prof. Dr. Abdullah TOPÇUOĞLU, Prof. Dr. Veysel BOZKURT, Doç. Dr. Levent Ersin ORALLI, Dr. İskender KARAKAYA ve Prof. Dr. Onur Ender ASLAN gibi alanında deneyimli akademisyenler tarafından eğitimler verilmiştir. Ak Parti Konya Milletvekili Halil ETYEMEZ ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih DURMUŞ tarafından tecrübe paylaşımı eğitimleri yapılmıştır. Ayrıca Necmettin Erbakan Üniversitesi Sağlık Yönetimi Bölüm Başkanı Şerife Didem KAYA tarafından sağlık yönetiminin öneminin konuşulduğu interaktif eğitim yapılmıştır. Program sonunda katılımcılara sertifikaları verilmiştir.



 
Futbol Turnuvası

Sağlık-Sen Konya Şube Başkanlığı tarafından Konya'da bulunan sağlık kuruluşları arasındaki birlik, beraberlik ve kaynaşmayı sağlamak adına düzenlenen 2022 yılı halı saha futbol turnuvası oynanan final karşılamasıyla sona erdi. Final maçında rakibi Numune Hastanesini 5-4 mağlup eden Beyhekim EAH turnuvanın birincisi oldu. Final maçı sonrası kupa töreni düzenlendi ve şampiyon takımın oyuncularına hediyeleri Sağlık Sen Konya Şube Başkanımız Dr. Ahmet UZUNAY tarafından takdim edildi. Turnuva boyunca tarafsız bir şekilde hakemlik görevini yürüten hakemlere ödüllerini ise protokol üyeleri tarafından verildi. Ayrıca turnuvanın en çok gol atan oyuncusuna, en az gol yine kalecisine ve en centilmen takımına plaketleri takdim edildi.
 


Kahvaltı Programları

Şubemiz tarafından geleneksel hale getirilen Anneler Günü, Ebeler Günü ve Hemşireler Günü kahvaltı programı 2000 sağlık çalışanının katılımı ile Öncü Düğün ve Toplantı Salonunda gerçekleştirildi. Kahvaltı etkinliğimize Ak Parti Konya Milletvekili Tahir AKYÜREK,  Memur-Sen Genel Başkan Vekili ve Ak Parti Konya Milletvekili Adayı Latif SELVİ, Sağlık Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk DOĞAN, Sağlık Sen Genel Başkan yardımcısı Yasin BARUTÇU ve kurumlarımızın değerli bürokratları katıldı. Ayrıca Acil Sağlık Hizmetleri Çalışanları, Cihanbeyli ve Akşehir sağlık çalışanlarının katıldığı kahvaltı programları da ayrıyeten yönetim kurulumuzun katılımıyla yapıldı.


 
Saha Ziyaretleri

Sendikal faaliyetler kapsamında Konya il merkezi ve ilçelerinde bulunan sağlık tesislerine toplamda 258 ziyaret gerçekleştirildi. Saha ziyaretlerinde sahanın sorunları yerinde tespit edilerek çözümü için mücadele edildi.''dedi.





Haber= Fatma Çatli

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”