Yaşanan olayın ardından Eğitim Bir-Sen Konya 1 Nolu Şubesi, kent genelindeki okullarda 1 günlük iş bırakma kararı aldıklarını duyurdu.
Konya'da basın açıklaması yapan Eğitim Bir-Sen Konya 1 Nolu Şube Başkanı Nazif Karlıer, öğretmenlere yönelik şiddetin artık münferit bir olay olarak değerlendirilemeyeceğini belirterek, sorunun toplumsal bir boyuta ulaştığını vurguladı.
"Eğitimciye Yönelen Şiddet Toplumsal Çürüme Belirtisidir”
Başkan Karlıer, yaptığı açıklamada, bir öğretmenin öğrencisi tarafından öldürülmesinin acıyı tarif edilemez boyuta taşıdığını ifade etti. Eğitim çalışanlarına yönelik şiddetin yaygınlaştığını dile getiren Karlıer, bu durumun eğitim-öğretim hizmetlerini sekteye uğratacak noktaya geldiğini söyledi.
Şiddetin özellikle eğitim çağındaki çocuklar tarafından işlenmesinin sorunun toplumsal yönünü ortaya koyduğunu belirten Karlıer, aile yapısının ve sosyal çevrenin çocukların gelişimindeki rolüne dikkat çekti. Aile içindeki ihmal, sevgisizlik ve ilgisizliğin topluma suç olarak yansıyabileceğini kaydetti.
"Güvenli Okul Talebi”
Açıklamada, devletin yaşam hakkını koruma yükümlülüğüne işaret edilerek, okul güvenliğinin sağlanması ve eğitim çalışanlarının can güvenliğinin teminat altına alınması çağrısı yapıldı. Eğitimcilerin yaptıkları işin önemine uygun güvenli çalışma koşullarına kavuşturulması gerektiği vurgulandı.
1 Günlük İş Bırakma
Eğitim Bir-Sen Konya 1 Nolu Şubesi, Fatma Nur Çelik'i anmak ve okullardaki şiddeti protesto etmek amacıyla 4 Mart 2026 Çarşamba günü Konya'daki tüm eğitim kurumlarında 1 günlük iş bırakma kararı aldıklarını açıkladı.
Başkan Karlıer, kararın hem bir tepki hem de güvenli okul çağrısı olduğunu belirterek, eğitim çalışanlarının güvenliği sağlanana kadar mücadeleyi sürdüreceklerini ifade etti.