Prof. Dr. Soylu, bölgedeki hava koşullarının son haftalarda 10-15 derece arasında değişim gösterdiğine dikkat çekerek, "Önümüzdeki Çarşamba günü itibarıyla sıcaklıkların -10°C'ye kadar düşmesi bekleniyor. Bu durum, bitkilerin gelişimi üzerinde olumsuz etkiler yaratabilir ve gübrelerin verimli bir şekilde toprağa işleyebilmesi için daha uygun koşulların sağlanması gerekir” dedi.
Bugünlerde İç Anadolu Bölgesi çiftçilerimizden gübre atma konusunda çok soru geliyor. Havalar şu sıralar haftalık 10-15 C farklılık gösteriyor. Önümüzdeki Çarşambadan itibaren yine - 10 C göreceğiz. Gübre atma işlemlerini Mart başına kaydırmaları daha uygun gözükmektedir. pic.twitter.com/uy2xRBT0PU
— Süleyman Soylu (@suleymannsoyluu) February 17, 2025
Soylu, çiftçilere gübre atma işlemlerini Mart ayının başına kaydırmalarını önererek, bu tarihlerde daha ılıman hava koşullarının etkili olacağını ve gübrelerin toprağa daha verimli şekilde işleyeceğini belirtti. "Mart başı, çiftçilerimizin gübreleme işlemlerini daha verimli ve etkili bir şekilde gerçekleştirebileceği en uygun zaman dilimi olarak görünüyor" dedi.
Çiftçilerin doğru zamanlama ile verimlilik sağlama açısından dikkatli olmaları gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Soylu, hava şartlarını göz önünde bulundurmanın, tarımsal üretim sürecinde büyük önem taşıdığını ifade etti.