Şehir estetiği düzenlemesi Konya gündeminde: “Esnafı zora sokmayın”

 Şehir estetiği düzenlemesi Konya gündeminde: “Esnafı zora sokmayın”

Ekl. Tarihi:

Yeniden Refah Partisi Konya Milletvekili Ali Yüksel, Konya Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından kabul edilen Şehir Estetiği Yönetmeliği değişikliğine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Yeni düzenlemelerin şehir kimliği açısından önemli olduğuna dikkat çeken Yüksel, özellikle esnafın yükünü artıracak uygulamalardan kaçınılması gerektiğini vurguladı.


"ESNAFIN ÖNÜNÜ AÇAN DEĞİL, TIKAYAN DEĞİŞİKLİKLERDEN KAÇINILMALI”
Küçük esnafın pandemi sonrası toparlanma sürecinde olduğunu hatırlatan Yüksel, "Yönetmelikte yer alan reklam ve tabela düzenlemeleri, esnafımızı doğrudan ilgilendiren bir konudur. Bu tür düzenlemelerin, masa başında değil; sahada, esnafla birlikte değerlendirilerek yapılması gerekir. Özellikle tabela izni gibi konular bürokratik bir yük haline gelmemeli” ifadelerini kullandı.


"ŞEHİR KİMLİĞİ KORUNMALI AMA ESNAF DA KORUNMALI”
Yeni yönetmelikle bina cephelerinde aydınlatma, tabela standartları ve sundurma gibi alanlarda estetik kaygılar ön plana çıkarılırken, Ali Yüksel bu uygulamaların hem görsel uyum hem de ekonomik denge gözetilerek yürütülmesi gerektiğini belirtti. Yüksel, "Estetik adı altında esnafın işletmesini dönüştürmeye zorlamak, üretimi ve hizmeti baltalamaktır. Esnafımıza yol gösteren, destekleyici ve adil bir uygulama anlayışı benimsenmelidir” şeklinde konuştu.


"KONYA'NIN RUHU KORUNSUN AMA SESİ DE DİNLENSİN”
Şehir estetiğine ilişkin her türlü kararın, Konya'nın tarihi dokusu ve sosyoekonomik yapısı dikkate alınarak verilmesi gerektiğini belirten Ali Yüksel, "Milletimizin alın teriyle geçinen esnaflarının sesi duyulmadan yapılan düzenlemeler eksik kalır. Mevcut yönetmeliğin, hem şehir ruhunu koruyan hem de esnafı gözeten bir çizgide uygulanması için takipçisi olacağız” açıklamasında bulundu.
...
 

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Reklam

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”