Sokak köpekleri konusu İçişleri’nin radarında! 81 il için müfettiş kararı

 Sokak köpekleri konusu İçişleri’nin radarında! 81 il için müfettiş kararı

Ekl. Tarihi:

- Güncel. Tarihi:

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sahipsiz sokak hayvanları ile ilgili olarak 81 ile müfettiş gönderildiğini açıkladı. Bakan Yerlikaya, müfettişlerin 14 gün süreyle inceleme yapacaklarını söyledi.

Rana bebeğin ölümü ve son günlerde yaşanan sahipsiz köpek saldırıları, sokak hayvanlarına ilişkin yasayı bir kez daha gündeme getirdi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 81 ilde müfettişlerin 14 gün boyunca bu konuda inceleme yapacağını açıkladı.

Bakan Yerlikaya, belediyelerin iki ayda bir denetime alınacağını söyledi.

"REHBERLİK YAPACAKLAR"

"Müfettişlerimiz, valiliklerin, büyükşehirlerin, belediyelerin uygulamalarını yerinde inceleyecek.” diyen Bakan Yerlikaya, "Bu bir soruşturma süreci değil, durum tespiti yapılmasıdır.” şeklinde konuştu.

Müfettişlerin, sahipsiz sokak hayvanlarının yürürlüğe girdiği 2 Ağustos tarihinden bu yana yapılanları yerinde inceleyeceklerini anlatan Bakan Yerlikaya, "İhmal konularını tespit edecekler ve gerekli tedbirlerin alınmasını kendilerinden isteyecekler.” ifadelerini kullandı.

"BAZI BELEDİYELER, BAŞKA İLÇE SINIRI İÇİNE BIRAKIYOR”

"Sahipsiz hayvanların korkusuyla çocuklarını parka götüremeyen anneler var. Sabah camiye giderken endişe içinde olan vatandaşlarımız var.” diye konuşan Bakan Yerlikaya, her bir cana saygılı olduklarını anlatıp, sahipsiz sokak hayvanlarına iyi bakmak istediklerini söyledi.

Kontrolsüz üremenin önüne geçilmesi gerektiğini ifade eden Bakan Yerlikaya, bazı belediyelerin sahipsiz hayvanları toplamak yerine başka belediyelerin sınırları içine bıraktığını anlattı. Bu konuyla ilgili olarak gerekli tedbirlerin alındığını söyleyen Yerlikaya, idari soruşturma başlatacaklarını açıkladı.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Reklam

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”