GURBETÇİLERİN SINIR KAPILARINDAN GEÇİŞLERİ HIZLANACAK

 GURBETÇİLERİN SINIR KAPILARINDAN GEÇİŞLERİ HIZLANACAK

Ekl. Tarihi:

- Güncel. Tarihi:

Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık, yaz tatillerini geçirmek için Türkiye'ye gelen gurbetçilerin sınır kapılarından geçişlerini hızlı ve sorunsuz gerçekleştirmek için önlemler alındığını bildirdi.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Vali Kırbıyık başkanlığında yapılan toplantıda, sınır kapılarında tatil sezonu boyunca alınacak tedbirler görüşüldü.
 

Sınır kapılarındaki mevcut durum, yapılan hazırlıklar ve alınacak tedbirlerin değerlendirildiği toplantıda, Trakya Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü yetkilileri önceki yılların araç ve yolcu giriş çıkış verilerini paylaştı.


 

Toplantıda, görevli personel durumu ve yoğunluğa bağlı olarak yapılacak ilave görevlendirmeler değerlendirildi.
 

Açıklamada görüşlerine yer verilen Vali Kırbıyık, yurt dışında yaşayan Türklerin 11 ay boyunca vatan özlemi duyduklarını belirtti.
 

Sınır kapılarından giriş çıkışların en iyi şekilde gerçekleştirilmesini hedeflediklerini aktaran Kırbıyık, şunları kaydetti:
 

"Bu noktada bizim temel sorumluluğumuz, onların gümrük geçişlerinde ortalama işlem süresini minimize ederek üst düzeyde, güler yüzlü, kaliteli hizmeti sağlayıp giriş ve çıkış işlemlerini yapmaktır. Bu işlemleri yaparken bir yandan güvenliği diğer yandan hızlı geçişi sağlamamız gerekiyor.
 

Diğer taraftan jandarmanın girişten itibaren tır parkları, yol kenarları ve diğer alanlarda güvenlik tedbirlerini alması çok önemli. Çalışma sürelerinin, vardiya saatlerinin ve planlamaların doğru yapılarak, görev yapacak ve hizmet verecek tüm birimlerimizin eşgüdüm içerinde çalışması gerekiyor."
 

Kırbıyık, geçişlerin daha hızlı olmasının gurbetçilerin Edirne'de geçirdiği süreyi artırdığını ve kent ekonomisine katkı sağladığına dikkati çekti.
 

Toplantıya, Vali yardımcıları Sıdkı Zehin ve Samet Öztürk, Lalapaşa Kaymakamı Ömer Bulut, İpsala Kaymakamı Ömer Sevgili, Trakya Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürü Nihat Kınık, İl Emniyet Müdürü Mustafa Alçalar, İl Jandarma Komutanı Albay Suat Dönmez, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sezai Irmak ve diğer yetkililer katıldı.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”