Eski Milli futbolcu Ümit Karan'dan flaş sözler!

 Eski Milli futbolcu Ümit Karan'dan  flaş sözler!

Ekl. Tarihi:

- Güncel. Tarihi:

Futbolculuk döneminde Galatarasay ve Milli Takım'ın önemli isimlerinden olan Ümit Karan, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Futbolculuğu döneminde Galatasaray'da adını efsane futbolcular arasına yazdıran, kramponlarını astıktan sonra da teknik direktörlüğe başlayan Ümit Karan, Sabah Spor'un konuğu oldu. Şu anda 2. Lig ekibi 24 Erzincanspor'u çalıştıran 45 yaşındaki deneyimli teknik adam, futbolculuk döneminde yaşadıklarından Süper Lig'e bakışına kadar birçok konuda çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

Galatasaray son gün arka arkaya 5 transfer açıkladı, nasıl değerlendirirsiniz?


"Geçen sene neredeyse hiç oyuncu almayıp bu sene bu kadar yıldız alınmasını enteresan buldum. Ama kaliteli isimler, Galatasaray şu an kadro anlamında ligin en iyi takımı durumunda."


Galatasaray'da hücum hattında adeta forma savaşı var, kim kazanır?


"Gomis'i seven çok ama ben fiziksel anlamda yetersiz buluyorum; 45-50-60 dakika çıkartır ama onun dışında zor. Okan hoca daha önceki maçlarda da Seferovic'le başlayıp sonra Gomis'le devam etti. Seferovic'in de iyi santrfor olduğunu düşünüyorum."


Okan Buruk'a bazı eleştiriler oluyor, 'Elinde çok iyi kadro var. Başarılı olması lazım' şeklinde. Sizin görüşünüz ne bu konu hakkında?


"Galatasaray az farkla da olsa maçlarını kazanıyor. Fenerbahçe şu an kolay rakiplerle oynadı ama Okan hocanın fikstürü gerçekten zordu. Hep ligin en iyileriyle oynadı. Bana göre Konya şu an ligin en iyi ikinci, üçüncü takımı Başakşehir'le beraber."


F.Bahçe'de genç oyuncu Arda Güler'in süre alamaması çok tartışılıyor. Performansını nasıl buluyorsunuz?


"Arda'nın süre almaması tamamen teknik direktör Jesus'un egosu, başka bir şey değil. Performansı belli, ben olsam direkt oynatırım Arda'yı. Yakında Fenerbahçe başını taşlara vurur. Birisi 5 milyonu yatırıp alır."


Siz forvet mevkiinde oynadınız. Türkiye'de son zamanlarda yerli forvet sıkıntısı var mı?


"Gerçekten çok büyük sıkıntı var. Öncelikle biz bireysel antrenman çok yapıyorduk mesela. Ben idmandan sonra 30-40 dakika sadece gol vuruşu çalışırdım. Şimdiki oyuncularda öyle bir istek yok ki! Altyapıdan da oyuncu yetişmiyor. Biz yurt dışından bulabileceğimiz iyi oyuncular varsa getireceğiz, altyapıya önem vermeyeceğiz! Maalesef bu belli oldu artık Türkiye'de."


Teknik direktör olarak hedefleriniz nelerdir?


"İlk yurt dışında başladım bu işe. Shkupi ile Avrupa kupalarına gittim 2 sene üst üste, UEFA kupalarına katıldım. Yurt dışında yapınca burada bir değer göremedik. Hedefimiz herkesin olduğu gibi A Milli Takım ve Galatasaray."


Galatasaray'da hayal ediyor musunuz kendinizi?


"Tabii ki ben kendimi oraya layık görüyorum. 10 senedir çalışıyorum ve tecrübelendim. Alt liglerden çıkıp gelmiş olacağım, Süper Lig'e bir anda girmiş olmayacağım ki! Şimdi bakıyorsun bazı futbolcular futbolu bıraktığı anda Süper Lig'de hoca oluyor. Ama çalışman, tecrübe kazanman lazım. Oyuncuyla iletişim çok farklı bir şey."


Türk hakemleri sizce nasıl?


"Derbilere yabancı hakem gelmeli mi? Siz bir de alt liglerdeki hakem performanslarını görseniz, daha da kötü. İnanılmaz hatalar yapılıyor. Bunlara alıştık artık. İtiraz ediyoruz, isyan ediyoruz ama yok ki başka ne yapalım! Yabancı hakem çözüm değil. Biz niye her şeyi yabancılarda arıyoruz? Kendi hakemlerimizi düzeltelim… Hakemler haftada 3 gün kendi maçını izleyecek, izlemezsen düzelemezsin. Gerekiyorsa zorla izleteceksin. Futbol zaten hata oyunu ama sen bu eğitimi vereceksin. Hep yurt dışı, yurt dışı. Ne faydasını gördük ki."

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”