Konya’da şivlilik ne zaman yapılacak? Gelenek için geri sayım başladı

 Konya’da şivlilik ne zaman yapılacak? Gelenek için geri sayım başladı

Ekl. Tarihi:

- Güncel. Tarihi:

Üç ayların başlangıcı Regaip Kandili’nin sabahında çocukların kapı kapı gezerek şekerleme topladığı ‘Şivlilik’ etkinliği bu yıl Aralık ayında gerçekleştirilecek.

Şivlilik 24 Aralık Çarşamba günü fener alayı ile başlayacak. 25 Aralık Perşembe günü de çocuklar bütün kapıları çalarak şivliliklerini (şekerleme)  toplayacak. Her yıl gerçekleşen bu gelenek çocukları oldukça mutlu ediyor. Konya merkezde devam eden bu gelenek bazı ilçelerde pişi dağıtılarak gerçekleşiyor. 

PEKİ FENER ALAYI NEDİR?
Akşam ezanından sonra çocuklar anne-babalarıyla beraber sokaklara çıkarak mahalle büyüklerinin uygun bir alanda ateş yakması ile gerçekleştiriliyor. Yakılan ateşin etrafında toplanan çocuklardan bazıları ateşin üzerinden atlıyor. 
Eğlence ve kutlamalar gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam ediyor. 

(İLGİ HABER)

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”