Konya’da suça geçit yok! 2025’te milyonlarca sorgu, binlerce yakalama

 Konya’da suça geçit yok! 2025’te milyonlarca sorgu, binlerce yakalama

Ekl. Tarihi:

Konya’da güvenlik güçleri, 2025 yılı boyunca huzur ve güvenliğin sağlanması adına önemli çalışmalara imza attı.

Karatay, Meram ve Selçuklu İlçe Emniyet Müdürlükleri koordinesinde yürütülen denetim ve operasyonlarda milyonlarca sorgulama yapılırken, binlerce aranan şahıs yakalanarak adalete teslim edildi.

Yıl boyunca gerçekleştirilen çalışmalarda 2 milyon 160 bin 952 kişinin GBT sorgusu yapılırken, 3 bin 520 yoklama kaçağı tespit edildi. Aranması bulunan 2 bin 367 şahıs yakalanarak adli mercilere sevk edildi.

Trafik ve asayiş uygulamalarında da yoğun mesai harcayan ekipler, 512 bin 484 aracı sorguladı. Yapılan kontrollerde çalıntı, hacizli ya da aranması bulunan 476 araç ele geçirilerek gerekli işlemler yapıldı.

Özellikle çocukların ve vatandaşların güvenliğine büyük önem veren emniyet birimleri, okul ve park çevrelerinde 178 bin 334 denetim gerçekleştirdi. Bu uygulamalarla suçun önlenmesi ve güvenli yaşam alanlarının oluşturulması hedeflendi.

Silah ve kaçakçılıkla mücadele kapsamında ise dikkat çeken sonuçlar elde edildi. Operasyonlarda 451 ruhsatsız tabanca, 520 kurusıkı tabanca ve 838 tüfek ele geçirilirken, çok sayıda fişek ile kesici-delici aletlere de el konuldu.

Kaçak ürünlere yönelik çalışmalarda da önemli miktarda yasa dışı malzeme yakalandı. Ekipler tarafından 70 bin 13 paket kaçak sigara, 306 kilo 900 gram kaçak tütün, çok sayıda makaron ve elektronik sigara ele geçirildi.

Uyuşturucu ile mücadele kapsamında yapılan operasyonlarda ise farklı türlerde çok sayıda uyuşturucu maddeye el konularak, toplum sağlığını tehdit eden zehir tacirlerine ağır darbe vuruldu.

Yetkililer, Konya'da huzur ve güven ortamının korunması adına suç ve suçlularla mücadelenin 2026 yılında da aynı kararlılıkla sürdürüleceğini vurguladı.

 

 

 

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”