Konya Valiliği’nden önemli karar! 10 gün boyunca yasaklandı
Ekl. Tarihi:
- Güncel. Tarihi:
Konya Valiliği, 7-8 Temmuz 2026 tarihlerinde Ankara’da gerçekleştirilecek 36. NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi öncesinde olası protesto eylemlerine karşı yeni bir güvenlik kararı aldı.
Valilikten yapılan açıklamada, zirveyi hedef alan veya bu kapsamda değerlendirilebilecek her türlü toplanma ve gösteri etkinliğinin il genelinde yasaklandığı bildirildi. Buna göre, 1 Temmuz saat 08.00'den 10 Temmuz 2026 saat 23.59'a kadar 10 gün boyunca; açık ve kapalı alanlarda toplantı, yürüyüş, basın açıklaması, oturma eylemi, miting, stant açma, çadır kurma, bildiri dağıtma ve benzeri tüm etkinliklerin gerçekleştirilemeyeceği ifade edildi.
Kararda ayrıca, eylemlere destek amacıyla il sınırlarına giriş yapabilecek kişi ve araçlara da izin verilmeyeceği vurgulandı. Uygulamanın 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu ile 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu kapsamında alındığı belirtildi.
Konya Valiliği, söz konusu kararın kamu düzeni ve güvenliğinin sağlanması amacıyla uygulamaya konulduğunu açıkladı.
Önemli Not:
Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.
Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı,
küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı,
kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir
yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar.
Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”