KONYA’NIN ESKİ TEKEL'İ YENİLENEN YÜZÜYLE ZİYARETÇİLERİNİ BEKLİYOR!

 KONYA’NIN ESKİ TEKEL'İ YENİLENEN YÜZÜYLE ZİYARETÇİLERİNİ BEKLİYOR!

Ekl. Tarihi:

- Güncel. Tarihi:

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin Darü'l-Mülk Projesi kapsamında şehrin kültür ve turizm hayatına kazandırdığı Depo No: 4'ün lansmanı gerçekleştirildi. Darü'l-Mülk Projesi kapsamında Konya merkezde 20 farklı noktada proje yürütülüyor. Bunlardan birisi de Mevlana Caddesi üzerinde yer alan Depo No: 4 adı verilen eski Tekel Binası.




Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay :

''Türkiye'de örnek bir proje Selçuklu Sultanlarının maskları ve sikke sergisini açmış olduk. Yine Darü' l Mülk projelerimizin en önemlilerinden birisi olan eski belediye binamızın bulunduğu yerde kütüphane işi ile ilgili süreç tamamlandı.İnşallah yakın zamanda temelini atarak bunu gerçekleştirmiş olacağız. Larende dükkanlarını İnşallah birkaç hafta içerisinde teslim ederek Larende'deki yıkımı gerçekleştirmeyi düşünüyoruz. Yine Şems bölgesindeki çalışmalarımız devam ediyor ve projelerin en önemli ayaklarından birisi olan Alaaddin Tepesi'nde bulunan saray kalıntısı ve kazıyla ilgili projenin lansmanla hep birlikte yaptık. İnşallah projenin uygulama aşamalarına devam ediyoruz. Tamamlandığında şehrimizde Mevlana Meydanı'ndan başlayarak yeni kütüphaneye kadar şehir kütüphanesine kadar alanda 20 projeyle hem Konya'nın turizmine katkı sağlamaya hem de Konya'nın açığa çıkarmayı planlıyoruz. Çok güzel bir restorasyon çalışması oldu başta mimarımız Ömer Selçuk Balcı olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Adına yakışır bir iş oldu ve hep birlikte şimdi birazdan medeniyeti kuran şehir sergisini de burada açmış olacağız. Restorasyon sürecinden sizlere bahsettim Depo No 4'te ilk sergimizi özellikle seçtik ve medeniyet kuran şehir sergimizi aslında Konya'nın medeniyet birikimini gücünü ve bu anlamda biriktirdiklerini kamuoyuyla paylaşmayı arzu ediyoruz. Böylece Konya'nın tarihi boyunca depoladığı hafızayı Depo No 4 yeniden açığa çıkarmış olacak. Sergimiz Türk İslam medeniyet birikimini açığa çıkaracak. Sergide kurucu şahsiyetler olarak yer alan Mevlana Celaleddin Rumi, ibni Arabi ve Sadrettin Konevi gibi ilim sahiplerinin farklı açılardan yeniden tefekkür etmeye dair yerleştirmeler bulunuyor.  Farklı açılardan yeniden tefekkür etmeye dair yerleştirmeler bulunuyor. Medeniyet hafızamızı okumak ve üzerine yeniden düşünmek maksadıyla şehrimizin 14 noktasına dağılmış halde bulunan tarihi eserleri ise bu sergide bir araya getirmiş oluyoruz. İnce Minareli Medrese'nin girişinde yer alan ve aynı zamanda ana konseptini oluşturan Zengi Düğümü serginin merkezinde yer alıyor. Bu mimari serisinin günümüze taşıdığı sırları oldukça ilgi çekici ve merak uyandırıcı bir şekilde sergimize anlatmaya başladık.'' dedi.

















Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”