TARİHE KENDİ DESTANINI YAZAN SULTAN

İstanbul'un Fethi Türk ve dünya tarihi için çok büyük önem arz etmektedir.

 570. yılını kutlayacağımız bu fetih ile bir çağ kapanıp, yeni bir çağ açılmıştır.

Köklü medeniyetimiz insanlık tarihine damga vurmuştur. Fetih ile sadece şehir değil, gönüller de fethedilmiştir. Hem milli tarihimiz hem de dünya tarihi için bir dönüm noktasıdır.  Küçük yaşta tahta çıkan Fatih Sultan Mehmet'e çocuk gözüyle bakılsa da büyük başarılar elde etmiştir. İstanbul'un fethedilmesi Osmanlı Devleti açısından pek çok nedenden dolayı şarttı.

Hz. Muhammed'in bir hadisinde İstanbul'un Fethinin müjdelemesiyle ilgili: ‘'İstanbul elbette fetholunacaktır; onu fetheden kumandan ne güzel kumandan, onu fetheden asker ne güzel askerdir!” hadisi Fatih Sultan Mehmet'i derinden etkilemiştir. 53 gün süren yoğun kuşatmanın sonucunda Osmanlı Devleti padişahı II. Mehmet komutasındaki Şanlı Osmanlı Ordusu, Bizans İmparatorluğu'nun başkenti olan İstanbul'u ele geçirmiştir.

21 yaşındaki Fatih'in  büyük başarısı takdire şayan bir zaferdir. Düşmanlara 21 yaşında gözdağı veren Fatih tarihin dönüm noktası olan İstanbul'un Fethi ile birlikte tarihte çığır açmıştır.

Fatih Sultan Mehmet'e İstаnbul'u niçin fethettiklerini sorduklаrındа ; '' Önce o benim gönlümü fethettiği''  diyen Fatih de bizlerin gönüllerimizi fethetmiştir. Adıyla, şanıyla büyük olan İstanbul'un bağımsızlığını armağan eden Fatih Sultan Mehmet'i  , silah arkadaşlarını ve şehitlerimizi saygı ile anıyor, İstanbul'un Fethini kutluyorum.


*YAZILARIN TÜM SORUMLULUĞU YAZARLARA AİTTİR

*YAZILARIN TÜM SORUMLULUĞU YAZARLARA AİTTİR

Yazarın Diğer Yazıları