Reklam

Konya’dan 8 yardım tırı, Adıyaman’daki 100 depremzede çiftin toplu düğünü için yola çıktı

 Konya’dan 8 yardım tırı, Adıyaman’daki 100 depremzede çiftin toplu düğünü için yola çıktı

Ekl. Tarihi:

Adıyaman’da 6 Şubat 2023’teki depremlerden etkilenen 100 nişanlı çiftin toplu düğünü için hazırlanan çeyiz desteğinin bulunduğu tırlar Konya’dan uğurlandı.

Adıyaman Valiliği, Türk Diyanet Vakfı (TDV) Konya ve Adıyaman şubeleri, Gençleri Evlendirme ve Mehir Vakfı, Mehir Aile Derneği ile il müftülüklerince organize edilen, "Adıyaman'da Yuvalar Kuruyoruz Toplu Düğün ve Çeyiz Yardımı" projesi kapsamında, Konya'dan çiftlerin ihtiyacı olan malzemelerle doldurulan 8 tır, düzenlenen törenin ardından Adıyaman'a doğru yola çıktı.

Konya Müftüsü ve TDV Konya Şube Başkanı Prof. Dr. Ali Öge, depremin hafızalarda silinmez izler bıraktığını söyledi.

Yaraların dayanışmayla sarılacağını belirten Öge, "Daha önce Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya'da toplam 300 çiftimizin toplu düğünlerini gerçekleştirdik. Bugün de bu hayırlı projenin dördüncü durağı olan Adıyaman'da, 100 çiftimiz için hazırlanan düğün ve çeyiz yardımlarını taşıyan tırlarımızı dualarla uğurlamak üzere bir aradayız." ifadelerini kullandı.

Mehir Aile Derneği Başkanı Abdurrahman Tekin de ülke genelinde bugüne kadar 64 ile ve yurt dışında 28 ülkeye çeyiz yardımlarını ulaştırarak binlerce gencin mutluluğuna vesile olmanın gururunu yaşadıklarını dile getirdi.

Tekin, Adıyaman'da da ihtiyaç sahibi depremzede nişanlı çiftlerin yüzlerini güldürmek istediklerini vurgulayarak, projede emeği geçenlere teşekkür etti.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”