SELÇUKLU DİRİLİŞ SPOR’DAN FUTBOLCULARINDAN ÇAĞRI

 SELÇUKLU DİRİLİŞ SPOR’DAN FUTBOLCULARINDAN ÇAĞRI

Ekl. Tarihi:

- Güncel. Tarihi:

Reklam
Konya’da 2017 yılından beri faaliyet gösteren Selçuklu Diriliş Gençlik ve Spor Kulübü Gazze’de yaşanan insanlık dramına sessiz kalmadı.



Futbol, okçuluk, tekvando, judo spor dalları başta olmak üzere gençlere yönelik çalışmaları ve sosyal farkındalık çalışmaları ile dikkat çeken Selçuklu Diriliş Spor Kulübü 21 Ekim 2023 cumartesi ve Pazar günleri Şehit Muharrem Samur stadyumunda oynanan U 14 ve U 16 maçlarına, Türkçe ve İngilizce hazırladıkları ve İsrail'e tepki gösteren, "İsrail Çocuk Katilidir. Soykırımı Durdurun” pankartı ile çıktı. Pankartın yanı sıra U 14 ve U 16 futbolcuları, teknik direktörleri ve yönetim kurulu, zulmü telin eden "İsrail Çocuk Katilidir, Özgür Filistin” sloganları basılmış tişörtlerle de İsrail'e, bu zulme sessiz kalan Batı'ya ve buna destek olan başta Hindistan olmak üzere Doğu'daki ülkelere tepkisini gösterdi.



Soykırım duruncaya kadar maçlara bu pankartla çıkacaklarını ve kulübün gençlik merkezinde bu pankartın asılı duracağını bildiren Selçuklu Diriliş Spor kulüp yönetimi yaptıkları açıklamada, gençlerin sesinin nereye ne kadar duyulacağını bilemediklerini, bunun önemli de olmadığını, önemli olan şeyin kendi yaşıtları bombalar altında öldürülen bu sporcuların bu olaya sessiz kalmamalarının önemli olduğunu belirttiler. Açıklamanın devamında tarihimizde ve anlam coğrafyamızda önemli yeri olan Kudüste, Gazze'de herkesin insanlığını sorgulatacak şiddetteki zulme duyarsız kalmamak, bu soykırımı her platformda gündeme getirerek durdurulmasına katkıda bulunmak gerektiği ifade edildi. Kulüp olarak sporun yanında dini, ahlaki duyarlılığa sahip genç bir sporcu nesil yetiştirme amaçları olduğunu belirten Selçuklu Diriliş Spor Kulübü gençlerin ruhen ve bedenen eğitme ve destekleme yönünde yaptıkları çalışmalara aynı azimle devam edeceklerini bildirdi.
 

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”