Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Birinci Dairesi, hakim ve cumhuriyet savcılarının talepleri doğrultusunda yapılan değerlendirme sonucunda 268 hakim ve savcının yeni görevlerini belirledi. Kurulun internet sitesinde yayımlanan kararnameye göre, idari yargıda 13, adli yargıda 255 olmak üzere toplamda 268 hakim ve savcı yeni görevlerine atandı.
Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Birinci Dairesi, idari yargıda 13 adli yargıda 255 olmak üzere toplamda 268 hakim ve savcıyı yeni görev yerlerine atadı.
KONYA'YA YAPILAN ATAMALAR
Konya'da Bünyamin Kurt, Konya Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Savcısı görevinden, Konya Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği görevine Neşe Kıyar, Yargıtay Tetkik Hakimliği'nden, Konya Cumhuriyet Savcılığına, Artunç Kıyar Yargıtay Tetkik Hakimliğinden, Konya Hakimliğine atandı.
KONYA'DAN GİDEN ATAMALAR
Konya'dan giden atamalarda ise Konya Hakimi İrem Nur Özdoğan, Gaziantep Hakimliğine, Konya Hakimi Çağla Maden Seyyidoğlu, Bakırköy Hakimliğine, Esra Ünal Çelebi, Ereğli Hakimliğinden İstanbul Hakimliğine, Konya Hakimi Mine Yüksel Uzuner Isparta Hakimliğine, Ömer Faruk Genç, Ereğli Hakimliği'nden İstanbul Hakimliğine atandı.
HSK Birinci Dairesinin, hakim ve cumhuriyet savcılarının talepleri doğrultusunda yaptığı değerlendirme sonucu hazırlanan kararname, Kurulun internet sitesinde yayımlandı.
268 HAKİM VE SAVCININ YERİ DEĞİŞTİ
Buna göre, idari yargıda 13, adli yargıda 255 olmak üzere toplam 268 hakim ve savcı yeni görevlere atandı.
Kararnameyle Çanakkale Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat Şahin Adana Cumhuriyet Başsavcılığına, Adana Cumhuriyet Başsavcısı Bilal Gümüş de Yargıtay Cumhuriyet Savcılığına görevlendirildi. İzmir Cumhuriyet Başsavcıvekili Özkan Gürdoğan ise Çanakkale Cumhuriyet Başsavcısı olarak atandı.