Konya’da “İsraf Etme, İkram Et“ projesi başlatıldı!
Ekl. Tarihi:
Konya'nın Yunak ilçesinde, ekmek israfını önlemeye yönelik önemli bir sosyal sorumluluk projesi hayata geçirildi.
Yunak Belediyesi, Başkan Subhan Günaltay'ın öncülüğünde başlatılan "İsraf Etme, İkram Et" projesi kapsamında bayat ekmeklerin değerlendirilmesini sağlamak amacıyla bayat ekmek toplama kutuları (kumbaraları) yerleştirdi.
Yunak Belediyesi, "Ekmek tarlada çiftçinin, sofrada senin alın terin" sloganıyla, vatandaşları bu kutulara bayat ekmeklerini bırakmaya davet etti.
Yetkililer, sadece ekmek bırakılması gerektiğinin altını çizerken, diğer gıda ürünlerinin kutulara konulmamasını önemle rica etti.
Günaltay, projenin, alın terinin, bereketin ve paylaşmanın sembolü olan ekmeğin israfını önlemek için büyük bir adım olduğunu belirterek, "Ekmek, sofralarımızın vazgeçilmezi ve baş tacıdır. Bu yüzden israfı önlemek ve duyarlılık oluşturmak adına çalışmalar yürütüyoruz. 'Bayat Ekmek Kutuları' ile vermek istediğimiz mesaj, ekmeğin israf edilmeden, ihtiyacımız kadar tüketilmesidir. Gayretimiz, israfın önüne geçmektir." dedi.
Önemli Not:
Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.
Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı,
küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı,
kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir
yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar.
Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”