TÜRKİYE YÜZYILI

Evet Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan 'Türkiye Yüzyılı' kavramına bağlı bir proje...

Devlet ve milletimiz adına çok büyük bir dönüm noktası olabilecek ülküdür bu kavram. Boş bir sözden ibaret değildir ve kesinlikle sadece 2023 seçimlerine bağlı söylem olarak değerlendirilemez.

16. Yüzyılın Türk asrı olarak tarihte yer almış olması, 21. Yüzyılın Türkiye yüzyılı olmasının mümkün olduğunun belirtisidir.

Altı boş olmayan Türkiye yüzyılı kavramında eksiklikler hızla giderilmeli ve çalışmalara hız verilmelidir. Siyasal ,ekonomik,bilimsel ve teknolojik ve fikirsel olarak bol bol çalışmalar yapılarak altı hızla doldurulmalıdır.

İmalat, ihracat ve sürdürülebilir ekonomik alanlardaki çalışmalarımız daha fazla olmalıdır. Savunma sanayindeki gelişmeler hepimiz için kıvanç kaynağı oldu.

Yerli ve milli silahlarımız,insansız hava,kara ve deniz araçları hem terör operasyonlarında hem de Libya, Suriye, Kuzey Irak ve Karabağ operasyonlarında başarısını ispatlayarak ne kadar doğru bir hamle olduğunu kanıtlamıştır.

Hâl böyle olunca sağlık,ulaştırma, enerji başta olmak üzere tarım, bilişim ve medya alanlarında da başlayan gelişimler sıkı takip edilerek başarılar artırılmalıdır. "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" düsturu ile insan yetiştirmeliyiz.

Bilgi yoğurma alanındaki en önemli sektörlerin başında medya sektörü var. Doğru bilgilendirme, doğru yönlendirme ve temiz milli,manevi şuurlu bir nesil oluşturmak. Toplumun ve devletin derdini dert edinebilecek bir nesil yetiştirebilmek için bu sektör üzerinde yoğun çalışmalar yapma gerekliliği günümüzde daha belirgin hale gelmiştir. Sinema ve dizi sektörü Türkiye'de iyi bir seviye yakaladı ancak yeterli değil yeni medya diye adlandırdığımız internet yayınları ve sosyal medya mecralarını da korumak ve varolmak zorundayız. Dumanı üstünde henüz kanunlaşmış,olan sosyal medya ve internet yayıncılığı kanunu biraz geç kalmış olsada iyi bir gelişmedir. Çizgi film dünyasından sinemaya,internet yayın mecraları olan youtube,facebook,instagram,twitter gibi sosyal medya gruplanına içerikler oluşturmalıyız.Bu içerikler yerli, milli ve manevi içerikler olmalı,toplumun genel değer algılarına ters olmamalıdır. Bunun için okullar açılmalı içerik üretebilecek fikirler geliştirmeli ve teknik insanlar yetiştirmeliyiz.

Okullarda ek dersler ile yeni medya işlenmeli medya okur yazarlığı ve teknolojisi işlenmelidir.Çünkü yabancı menşeili içerikler toplumu ve devleti yönlendirmek için kullanılan silahlara dönüşebiliyor.Bunun önüne geçebilmek tamamen gençliğimizin zihinlerini temiz tutmaktan geçer ve bilinçli bir toplumda buna ihtiyaç kesinlikle elzemdir.Türkiye yüzyılı sadece sanayi ekonomi teknoloji ile gerçekleşmeyeceğinden devlet ve millet olarak topyekün azim ve kararlılık gerektirir.

Yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşlarına büyük görevler düşüyor.Bakanlıklar, İl Müdürlükleri, Belediyeler ve Sivil Toplum Kuruluşları yeni medya alanında gençlerin yetişmesi için projeler oluşturmalı ve oluşturulan projeler ile temiz bir medya kullanımına açılmalıdır.Büyük milletler büyük idealler ile hayat bulur.

Ceddimiz 16. Yüzyılı Türk asrı olarak tarihe geçmişse torunları olarak biz de başarabiliriz. 1000 yıllık büyük bir milletiz ve Sayın Cumhurbaşkanımızın Büyük Türk milletine 21. Yüzyıl, Türkiye Yüzyılı hedefi yeni kızıl elmamızdır.

Vesselam....

YAZILARIN TÜM SORUMLULUĞU YAZARLARA AİTTİR.

*YAZILARIN TÜM SORUMLULUĞU YAZARLARA AİTTİR

Yazarın Diğer Yazıları