ZOR DİYORSUN ZOR OLACAK Kİ İMTİHAN OLSUN

"Zor diyorsun zor olacak ki imtihan olsun" diyor Hazreti pir...
Hz. Mevlana'nın 749. Vuslat yıl dönümünde "Dostluk Vakti” teması tam da şimdi ki zamanda ihtiyacımızı belirtir gibi devlet, millet, dostluk vakti…
Millet olarak zor zamanlardan geçiyoruz, eğer bir olur dost olursak bu ekonomik imtihanı çok daha çabuk atlatabiliriz.
Küresel krizin etkileri Dünya'da devam ederken, Türkiye küresel krizin etkilerini gerek sosyal destekler,gerekse ekonomik destekler ile bir nefes alma dönemine girildi.
Konyamız üretimi hiç kesmeden hacim artırarak ekonomiye can suyu olmaya devam ediyor.
İlk 500'de ki firmaların arasında 23'ü Konya firması olması bunun göstergesi oldu. İstihdam ve üretim gücü arttı ihracat rakamlarımız yükseldi.
Pandeminin etkisi yavaş yavaş üzerimizden kalkarken Konya üretmeye devam etti.
Esnaf sanatkarlar odalarının ardından, sanayi odası, ticaret odası ve borsa da yönetim ve komitelerde kan tazelemeleri yaparak yeni bir ivme için kolları sıvadı.
Devlet ve millet el ele verince karşısında duracak güç yoktur.
İşsizlik rakamları geriledi. Enflasyon düşme eğilimine evrilirken artık ekonomimiz yeniden şahlanma dönemine geçiyor.
Asgari ücretteki artış alt gelir sahiplerine iyi gelirken firmalarda devletten vergi ve SGK indirimi olmasını bekliyor. Borsa İstanbul'a yeni katılımcısının 1,2 milyonu bulması ekonomiye güveni arttırıyor.
Çok şükür yerli ve milli düşünce kültürden tarıma, tarımdan sanayiye, sanayiden teknolojiye, savunma sanayine her alanda benimsendi ve milletçe gurur duyuyoruz.
Medyada da bu milliliği korumak hem çocuklarımızın eğitimi hem de kültürel değerler ve doğru haber alma hakkı için gereklidir.
Devletimizden bu alanda daha fazla destek beklemekteyiz.
Konya yine Dünya'da adından söz ettirdi.
Uğur İbrahim Altay'ın ekibi ile birlikte yoğun ve güzel çalışması sonucu elde ettiği Dünya Belediyeler Birliği Başkanlığı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın da takdiri ile taçlanarak şehrimize müthiş bir katma değer sağladı.
Sosyal Kültürel ve ekonomik kalkınma tanıtımla birlikte Selçuklu payitahtı Konyamızda yaşamanın ne kadar kıymetli olduğunu bir kez daha bizlere göstermiş oldu.
Dost olacağız, zorlukları birlikte aşacağız ve üreteceğiz geleceğimiz için ülkemizin bekası için 2023'de daha güçlü Konya daha güçlü Türkiye ile Dünya'ya TÜRKİYE YÜZYILI imzasını atacağız.

*YAZILARIN TÜM SORUMLULUĞU YAZARLARA AİTTİR







google-site-verification: googledfb6737e412c2b17.html
google-site-verification: googledfb6737e412c2b17.html

*YAZILARIN TÜM SORUMLULUĞU YAZARLARA AİTTİR

Yazarın Diğer Yazıları